Akıllı ürünlerin üretiminde yapay zekaya odaklanan Bosch, 7-10 Ocak’ta Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2020’de yenilikçi ürünlerini sergiliyor.

“Faydalı yapay zeka. Birlikte güven inşa edelim” sloganını benimseyen firma, insanların yaşamlarını daha kolay hale getirmek ve güvenilir kılmak amacıyla yapay zeka ve IoT kullanıyor. 

İNOVASYON ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Yapay zeka tabanlı dijital araç güneşliği Virtual Visor (Sanal Güneşlik), otomobillere yönelik 3D ekranı gibi CES® İnovasyon Ödülünün sahibi oldu.

Fuarda firmanın dikkat çeken yapay zeka ürünleri arasında; Uluslararası Uzay İstasyonu’nun kestirimci bakımı için bir uygulama, aracın iç kısmını takip eden bir sistemin yanı sıra tıbbi teşhise yönelik bir akıllı platform bulunuyor.

“2025 YILINA KADAR...”

Fuarda sergilenen çözümlerin Bosch’un yapay zeka alanında da inovasyon lideri olmayı hedeflediğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Bosch Yönetim Kurulu Üyesi Michael Bolle, 2025 yılı itibarıyla bütün ürünlerinin yapay zeka içerecek ya da yapay zeka desteğiyle geliştirilmiş veya üretilmiş olacağının altını çizdi.

Bolle, firmalarında yapay zeka alanında bin çalışanın görev aldığını, gelecek iki yılda yaklaşık 20 bin çalışanlarını yapay zeka konusundaki eğitim programlarıyla daha da bilinçlendireceklerini ifade etti. 

Yapay zekanın yanı sıra çalışan gelişimine de yatırım yapılması gerekliliğini vurguladı.

100 MİLYON AVRO YATIRIM YAPTI, 700 KİŞİ ÇALIŞABİLECEK

Firma, inşaatı devam eden ve toplamda 100 milyon avro yatırım gerçekleştirdiği Almanya Tübingen’deki yapay zeka kampüsüne 2022’nin sonuna kadar taşınma işlemini tamamlamayı planlıyor.

Yeni kompleksin yaklaşık 700 yapay zeka uzmanının çalışabileceği bir alan olacağı ifade ediliyor.