İSTANBUL (AA) - Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilim Sempozyumu ile onun uydu etkinliği durumundaolan Disiplinlerarası Yapay Zeka Çalışmaları Sempozyumu, Yeditepe Üniversitesi'nin 26 Ağustos Yerleşimi'nde yapıldı.

Ülkemizde bilişsel bilim programları sunan üç büyük üniversite olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Boğaziçi Üniversitesi vile Yeditepe Üniversitesi işbirliğinde 6 senedir gerçekleştirilen Uluslararası Beyin ve Bilişsel Bilim Sempozyumu'na (ISBCS), bu sene Yeditepe Üniversitesi'inn ev sahipliğinde düzenlendi.

Yeditepe Üniversitesi'nden tarafından yapılan basın açıklamasında;  üniversitenin 26 Ağustos Yerleşimi'nde gerçekleştirilen sempozyumlarda, çeşitli disiplinlerden çok sayıda bilim adamı ve araştırmacının konuk olduğu belirtildi. 

Bahsi geçen konularda yaşanan en son gelişmeler ile etik sorunların masaya yatırıldığı organizasyon, interaktif yapay zeka uygulamalarıyla konukların değişik deneyimler yaşadığı bir platform oldu.

Sempozyumun açılışında  söz alan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, düzenlenen etkinliğin bilişsel bilim alanına disiplinlerarası bir yaklaşım getirdiğini vurgulayarak üç büyük üniversite ile  ülke içi ve dışından katılan çok sayıda misafirin yer aldığı böylesi bir sempozyumun organize etmekten gurur duyduklarını dile getirdi.