T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile Gazi Üniversitesi arasında yapay zeka temelli karar destek projesi olan "Türk Beyin Projesi Protokolü” imzalandı.

ERKEN EVRE HASTALIK TESPİT ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız arasında imzalanan protokol ile proje çerçevesinde zeki algoritmaların ve bilgisayar teknolojilerinin yardımıyla erken evre hastalık tespitleri, karar destek sistemleri geliştirme, büyük veri analitiği ile erken hastalık tahminleme, MR ve tomografi görüntülerinden çeşitli anomalilerin tespit ve teşhisini kolaylaştırma çalışmaları gerçekleştirilecek.

"İLK ÜNİVERSİTE İŞ BİRLİĞİNE İMZA ATIYORUZ"

İmza töreninde konuşan Dr. Koç, söz konusu projenin bir üniversite ile yaptığı ilk iş birlikleri olduğuna dikkat çekerek Gazi Üniversitesi gibi köklü bir üniversite ile yapmayı istediklerini ifade etti.

Yapay zeka teknolojisinin önemini vurgulayan Dr. Koç, iş birliğinin iki kurum arasında yapılacak yeni faaliyetler açısından bir başlangıç olduğunu sözlerine ekledi.

"PROJE, DÜNYADA BİR İLK"

Prof. Dr. Yıldız ise, yönetim olarak proje yapmaya önem atfettiklerini belirterek Gazi Üniversitesi'nin, 11 araştırma üniversitesi arasında yer aldığı için iş birliğinin önemli olduğunu ve projenin dünyada bir ilk olduğunu vurguladı.

AR-GE NİTELİĞİ TAŞIYACAK

Proje sözleşmesi, iki kurum arasında 6 Ağustos 2020 tarihinde imzalanan iş birliği protokolüne dayanılarak imzalandığı belirtilirken, proje kapsamındaki çalışmaların Ar-Ge niteliği taşıyacağı bildirildi.

Törene ayrıca, Başkan Yardımcısı Yavuz Demir Beyribey, Daire Başkanı Salih Yılmaz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Bülbül, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeref Sağıroğlu, Doç. Dr. Alp Börcek ve Dr. Öğretim Üyesi Emrah Çeltikçi de katıldı.