Çin’de çok önemli bir yapay zeka etkinliği olarak nitelendirilen “Dünya Yapay Zeka Kongresi” 20 Mayıs 2021 tarihinde başladı.

Bu yıl “Yeni bir zeka çağı: Yeni bir kalkınmayı öne çıkarmak, yeni bir modeli teşvik etmek” temasıyla beşincisi organize edilen kongrede, yapay zeka teknolojisi ve uygulamaları tartışılıyor.

Söz konusu alanda uzmanlaşan 240'ı aşkın firma ve kuruluşun katılım sağladığı etkinlikte dört gün boyunca uzman isimler dünyada kritik öneme sahip konuyu ele alıyor.

TÜM ÜLKELERİN KATILIMINI VE İŞ BİRLİĞİNİ ZORUNLU KILIYOR

Etkinlik kapsamında bir dizi aktivite, özellikle de forumlar, sergiler düzenleniyor; akıllı kente ve ulaşıma, akıllı üretime, uygulamalara, enformasyon teknolojisine yönelik inovasyonlara ilişkin yarışmalar gerçekleştiriliyor.

Yeni jenerasyon yapay zekanın geliştirilmesi ve uygulanması, sınırları aşan ve disiplinlerarası bilimsel bir araştırma gerektiriyor. Bu olgu, Çin Bilim ve Teknoloji Kurumu Başkanı Wan Gang'a’ göre, tüm dünya ülkelerinin katılımını ve iş birliğini zorunlu hale getiriyor.

4 YILDA 10 BİNDEN FAZLA KONUK GELECEĞİ TARTIŞTI

Nitekim söz konusu kongreye son dört yıl içinde, ülke içinden ve dışından sayısı 10 binden fazla bilim insanı, girişimci, eğitimci ve finans uzmanı katılarak günün bu alandaki eğilimleri ve akıllı teknolojinin geleceği konularından fikir alışverişinde bulundu, konuyu irdeledi.