Dünya çapında global bir marka olmayı hedefleyen Okyanus Teknoloji, IoT sistemlerini daha akıllı hale getirmek üzere Resolution AI isimli bir yapay zeka şirketi kurdu.

Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, Litum Teknoloji ile ortaklaşa kuruldukları firmanın operasyonel verimliliğin ve güvenliğin artırılması alanında uzman olduğunun altını çizdi.

Resolution AI’da ilk olarak sorunun araştırıldığını ve ardından da uzun vadeli araştırmalara yatırım yapılarak ve en yeni yapay zeka ve makina öğrenmesi tekniklerinden faydalanmak suretiyle işletmelerin ihtiyaç ve sorunlarına özel ve yeni bir çözüm geliştirildiğini ifade etti.

HEDEF, İKİ KATINA YÜKSELTMEK

Cirosunun yüzde 20’sini Ar-Ge faaliyetlerine ayıran ve 2017 yılında Türkiye’nin 48. Tasarım Merkezi unvanını alan Okyanus Teknoloji, Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi 2018 araştırmasında Türkiye merkezli IoT üreticileri sıralamasında dördüncü oldu. 

Son 4 yıldır aralıksız büyüyerek cirosunu ve istihdam ettiği personel sayısını iki katına çıkaran firma, benzer şekilde bu yılı da yüzde 100 büyüme ile tamamlamayı öngörüyor.

İhracatın ciro içindeki payı yüzde 15 olan firma, ihracat oranını da her yıl ikiye katlama hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.