3D görüntüleme teknolojisi ve yapay zeka kullanarak yüksek hassasiyet oranıyla vücut ve postür analizi gerçekleştiren DigiME, üçüncü yatırım turunu tamamladı.

Firma, TechOne VC, twozero Ventures ve Kerim Kotan’ın liderliğinde, Litum Teknoloji A.Ş.’nin kurucularından Kamil Sözen, Özgür Ülkü, Alp Ülkü ve Partner Tasarım ve Ticaret A.Ş’nin de katılımı ile ve Efe Duran Sarıkaya, Nihat Cavit Oral, Siret Ünsal’ın da dahil olduğu yatırım turunda 715 bin dolar yatırım aldı.

“ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK  İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ” “ENDÜSTRİ 4.0’A ADIM ATMAK İSTEYENLER İÇİN ANAHTAR KONUMDAYIZ”

DÜNYADAKİ TEK YÜKSEK HASSASİYETLİ VÜCUT TARAMA ÇÖZÜMÜ

Amerika, İtalya, Fransa ve Kanada başta olmak üzere 12 farklı ülkeden ve 34 şehirden 87 lokasyona satış yapan ve kullanıcılara aylık abonelik modeli ile hizmet sunmaya başlayan DigiME, 43 bin aşkın kişiye akademik olarak onaylanmış yazılımı ile vücut analizi yaparak, dünyadaki tek yüksek hassasiyetli mobil, üç boyutlu vücut tarama çözümü olarak dikkat çekiyor.

Tüm vücudu saniyeler içinde üç boyutlu bir şekilde tarayarak vücut yağ oranı, günlük kalori ihtiyacı, bazal metabolizma hızı, ideal kilo, kas oranı, postür bozuklukları, hareket gibi analizlerin yapılabilmesini ve grafik destekli raporlama araçları sayesinde tüm verilerin kolaylıkla takibinin gerçekleştirilmesini sağlıyor.

HEDEFİ VÜCUT ÇEKİM DATASINI 500 BİNE ÇIKARMAK

Küresel salgın döneminde yazılımını geliştirmenin yanında Amerika’da reseller modeli ile satışa başlayan firma, sağlık teknolojileri alanındaki lider "Büyük Veri" şirketlerinden biri olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Yeni yatırım turu ile birlikte geniş ürün ailesi ve hizmetiyle Kuzey Amerika açılımı ve Avrupa’ya hızla yayılarak İspanya, Almanya, İsviçre, Kanada ve Fransa ülkeleri başta olmak üzere kendi şubelerini açarak vücut çekim datasını 500 bine yükseltmeyi hedefliyor.

Şirketin müşteri portföyünde İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Hillside, UFC, We5 Concept, Carrera, PSG, Beşiktaş, Fenerbahçe gibi önemli kurumlar var.

"ODAĞIMIZA KUZEY AMERİKA PAZARINI ALDIK"

DigiME kurucusu Derya Kavarna, şirket olarak büyüme stratejilerinin odağına Kuzey Amerika pazarını aldıklarını ve yatırım turuyla birlikte merkezlerini Amerika’ya taşıyarak operasyonel süreçlerini de optimize etmek istediklerini belirtti.

Ciddi bir iç pazara sahip olan ABD'nin küresel siyasi ve ekonomik dalgalanmalara karşın halihazırda yabancı girişimlere en açık pazarlardan biri olduğunu aktaran Kavarna, "Pek çok küresel firma çıkarmayı başaran ülkede alanınızda tecrübeli yatırımcı, danışman ya da hukuki temsilciler bulmak da oldukça kolay. Bu olanaklarının yanı sıra sahip olduğu kültürel çeşitlilik ortamı itibariyle, orada öğrenilenlerin diğer pazarlarda da etkili olduğu gözlenen nadir pazarlardan." dedi.

Derya Kavarna, bu doğrultuda ABD'de edindikleri tecrübelerin global pazarda etkili bir oyuncu olmalarına yarar sağlayacağını düşündüklerini dile getirerek sözlerine son verdi.