KİŞİSEL KORUYUCU EKİPMAN TESPİTİ

WeSight’ın yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi sayesinde üretim tesislerinde veya inşaat sahalarında iş güvenliği problemlerini tespit etmek ve gerekli önlemleri almak oldukça kolaydır. Özellikle sanayi ve inşaat gibi iş güvenliği riskinin oldukça fazla olduğu sektörlerde, kurallarına uyulmasının ne kadar hayati olduğu bilinen bir gerçektir. Her sektör için iş güvenliği kanununda belirlenmiş farklı bir risk derecesi ve bu derecelere istinaden uygulanması gereken farklı aksiyonlar bulunur. Yapay zeka destekli iş güvenliği çözümleri, bu aksiyonların yerine getirildiğini teyit etmek, yerine getirilmemesi durumunda ise, gerekli uyarıların ve bilgilendirmelerin yapılmasını dakikalar içerisinde sağlar.
Çalışanlarınız kişisel koruyucu ekipmanları olmadan güvenlik riski taşıyan bölgelere girdiklerinde bu durumu WeSight ile anında tespit edebilirsiniz. Hangi çalışanınızın, hangi zaman aralığında baretini takmadığını veya hangi çalışanınızın koruyucu yelek giymeden inşaat sahasına girdiğini olay anında tespit edebilir ve anında bilgilendirme mesajı alabilirsiniz. Aynı zamanda kişisel koruyucu ekipmanın eksikliği tespit edilirse, üretilen olay kaydında zaman etiketli olay anı fotoğrafını görüntüleyebilirsiniz. 
WeSight, fabrikalarda veya inşaat sahalarında hali hazırda bulunan kameralarla çalışabilmektedir. Bu sayede ek bir donanım maliyetine ihtiyaç duymazsınız. Tespit edilecek koruyucu ekipmanın rengi, boyutu gibi özelliklerine bağlı olmaksızın yüksek tutarlılıkla sonuç alabilirsiniz. Bu sayede WeSight, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları için oldukça faydalı veriler üretir. 

‘’FORKLIFT / İNSAN’’ TEHLİKELİ YAKINLAŞMA TESPİTİ

WeSight’ın yapay zeka destekli görüntü işleme teknolojisi sayesinde üretim tesislerinde oluşabilecek potansiyel kazaları öngörebilir ve gerekli önlemleri rahatlıkla alabilirsiniz. Üretim tesislerinde özellikle forklift kazaları sıklıkla görülen iş kazaları arasındadır. İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü'ne göre, yılda 34.900 ciddi forklift kazası meydana geliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği İdaresi (OSHA), şirketler daha katı politikalar uygularsa forklift kazalarının yaklaşık %70'inin önlenebileceğini belirtiyor.
Forklift kazalarının önlenmesi için alınan pek çok önlem bulunmaktadır. WeSight olarak, üretim tesisinizde yer alan kameralar üzerinden tüm kazaların önüne geçmeyi, ek herhangi bir donanım yatırımı olmaksızın forklift sebebiyle gerçekleşen hayati kazaları sıfırlamayı amaçlıyoruz. WeSight kullanan müşterilerimiz, günlük operasyonlarda forkliftin yoğun kullanıldığı rotaları belirleyebilir ve bu rotaya uygun güvenlik önlemleri alınmış bir forklift parkuru tasarlayabilirler. Bununla birlikte tehlikeli olabilecek  insan / forklift yakınlaşmaları saniyeler içerisinde saptanarak, kazanın önlenmesi için yetkili kişiler bilgilendirilir. 
Kazanın önlenemediği durumlarda ise, sistem otomatik olarak kaza tespiti yapar.  Kaza senaryolarında ilk yardımın ve müdahalenin ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçek. Bu şekilde bir kaza durumunda, yetkilendirilmiş iş sağlığı güvenliği uzmanı ve ilkyardım uzmanı hızla bilgilendirilir ve duruma müdahale etmeleri sağlanır. WeSight’ı iş yerinizde kullanılan farklı iş güvenliği çözümlerine hızla entegre edebilir ve kaza anında uyarı anonsları yapabilirsiniz.

HUAWEI WESIGHT ile DAHA SAĞLIKLI İŞ GÜVENLİĞİ ÇÖZÜMLERİ

Huawei Türkiye Ar-Ge Merkezi tarafından geliştirilen %100 yerli bir ürün olan WeSight, yapay zeka temelli görüntü işleme teknolojisini kullanan iş güvenliği sistemdir. Çalışma alanlarında bulunan kameralar ve yapay zeka sistemi ile olası tehlikeli durumların önceden tespit edilmesi, meydana gelen kazalarla ilgili tespitlerin, uyarıların yapılması ve yardım çağrılması gibi görevleri gerçekleştirir. WeSight ile çalışma alanlarında güvenli ortamlar yaratabilir, sorunları en aza indirebilir ve çalışanlarınızın daha sağlıklı koşullarda çalışmasını sağlayabilirsiniz. 

BPM VE ERP ENTEGRASYONU YENİ TRENDLER ARASINDA BPM VE ERP ENTEGRASYONU YENİ TRENDLER ARASINDA

www.wesight.io