Uluslararası Çalışma Örgütü’nün verilerine göre her yıl 2,3 milyon çalışan, iş yerinde kaza yaşıyor. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporu ise her yıl 2 milyon çalışanın iş nedenli kazalar sebebiyle hayatını kaybettiğini belirtiyor.

IP KAMERALAR İLE ARTIRILMIŞ GÜVENLİK SİSTEMLERİ

İş güvenliğine dünya çapında her geçen sene daha fazla önem verilse de insan kaynaklı kazaların ve dikkatsizliklerin önüne geçmek oldukça zor. Huawei tarafından geliştirilen WeSight, mevcut sistemlere kolay entegre olabilen yapısıyla, akıllı güvenlik çözümlerini daha erişilebilir hâle getirmeyi hedefliyor.
Ekstra kamera yatırımı gerektirmeyen WeSight, hem kapalı devre hem de bulut tabanlı bir şekilde çalışabiliyor. 

İş güvenliğinin pek çok alanında sürekli otomasyon sağlayan WeSight, işyeri ve çalışan güvenliğini sağlamak için pek çok özellikle birlikte geliyor. WeSight’ın yapay zeka destekli genel yeteneklerinin başlıcaları şöyle:

  • Yasaklı alan ihlali,
  • Kişisel koruyucu ekipman kontrolü
  • Düşme ve bayılma tespiti, 
  • Sigara içen kişi tespiti, 
  • Tehlikeli yakınlaşma tespiti, 
  • Görüntü bozukluğu Tespiti
  • Yangın ve duman tespiti, 
  • Hayvan tespiti, 
  • Sahipsiz cisim tespiti 

YANGIN VE DUMAN TESPİTİ İLE HIZLI AKSİYON

Özellikle üretim alanında karşılaşılan en büyük risklerden biri şüphesiz kısa zamanda kontrolden çıkabilen yangınlar.

Her yıl ortalama 1.350.000 iş yeri yangınıyla karşılaşılıyor. Maalesef gerekli önlemler hızlıca alınmadığında, bu yangınlar büyük kayıplara yol açıyor. 

WeSight, yangını henüz başlangıç aşamasında tespit ediyor. Kameranın görüş açısındaki tüm alanı sürekli olarak tarayan WeSight, herhangi bir alev ya da duman tespit ettiği an yetkilileri durumdan haberdar edebiliyor.

Özellikle yüksek tavanlı fabrikalarda ve açık alanlarda yangın ve duman sensörlerine karşı bir avantaj sağlayan WeSight, dumanın ya da ısının sensöre ulaşana kadar oluşturabileceği hasarların önüne geçilmesini ve hızlı aksiyon alınmasını sağlıyor.

GÖRÜNTÜ BOZUKLUĞU TESPİTİ İLE KESİNTİSİZ KONTROL

İş yerindeki diğer tüm ekipman gibi kameralar da dışarıdan gelen tehditlere açık. Bu durumun önüne geçmek için, WeSight’a ‘’Görüntü Bozukluğu Tespiti’’ özelliğini eklendi. Görüntü bozukluğu tespiti ile, kameranın açısının değişmesi, görüntü kesintisi, yetersiz ışık, kamera kırılması, teknik arızalar ya da lensteki yabancı cisimler anında tespit ediliyor ve yetkililer gerekli önlemler alınması konusunda bilgilendiriliyor. Böylece WeSight’ın sunduğu yapay zeka destekli iş güvenliği çözümleri kesintisiz bir şekilde sağlanmış oluyor. 

WeSight İLE KESİNTİSİZ İŞ GÜVENLİĞİ KONTROLÜNE ADIM ATIN 

Mevcut kamera sistemlerini akıllı birer iş güvenliği elemanına dönüştüren WeSight ile iş güvenliğinde hedeflediğiniz noktaya yapay zekanın gücüyle ulaşın.
WeSight hakkında daha fazla bilgi almak için www.wesight.io linkini ziyaret edebilirsiniz.
 

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM