Mitsubishi Electric, yüksek hızlı, konforlu, emniyetli ve yüksek enerji verimliliğine sahip asansörleri ile deprem ve elektrik kesintisi gibi durumlarda standart bulunan Back-Up Sistemi’nin devreye girmesi sayesinde yolcuların asansörden tahliyesini sağlıyor.

Özel tasarlanmış yapay zeka denetleme sistemi AI Neural Network ile ileri teknolojisini asansörlerine taşıyan firma, yedek kontrol yazılımı ile kontrol panelinde arıza olması durumunda kat arasında kalma riskini bertaraf ediyor.

Söz konusu sistemde mevcut trafik akışı sistem bilgisayarında hafızaya alınıp bekleme süreleri minimuma indiriliyor, servis hizmeti sorunsuz ve minimum enerji sarfiyatı ile gerçekleşiyor. 

Güvenliğin yanı sıra çevreye dost yaklaşımıyla öne çıkan asansörler, yüzde 35’e varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor ve böylece yılda yaklaşık bin 400 kg CO2 salınımının azaltılmasına yardımcı oluyor.

26 YIL ÖNCE 70 KATLI GÖKDELENE KURMUŞTU

Sektöre öncü teknolojileriyle öne çıkan firma, asansörlerde VVVF Invertör kontrol teknolojisini başarıyla geliştiren ilk firma konumunda bulunuyor.

Firma, 1993 yılında Japonya’nın Yokohama şehrindeki 70 katlı bir gökdelene, en yüksek hızında bile dikine duran bir madeni paranın devrilmesini önleyecek asansörler kurmayı başarmıştı.