İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında kalıcı ve etkin önlemler alınmasını vurgulayan Wipelot CEO’su Rifat Ok, firmalarının, tehlikeli ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olmayı sağlayan yeni nesil teknolojileri ile ilgili bilgiler verdi. 

"MÜDAHALE SÜRELERİNİ KISALTIYORUZ"

Maden ocakları, tersaneler ya da şantiyeler gibi riskli işlerde görev alanlar ve yalnız çalışanların gerçek zamanlı olarak takip edilebilmesinin önemine dikkat çeken Ok, “Çalışma hayatının en temel konuları arasında yer alan iş sağlığı ve güvenliği alanında kalıcı ve etkin önlemler alınması büyük bir zorunluluk. Çünkü personellerin her türlü koşul ve alanda güvenle çalışabilmeleri gerekiyor. Biz de endüstriyel IoT alanında üretim yapan teknoloji şirketi Wipelot olarak, Türkiye’nin ilk kablosuz konum tabanlı çalışan güvenliği sistemi olma özelliğine sahip Wipelot ISG ile iş güvenliği açısından yüksek risk taşıyan tehlikeli ya da ulaşılması zor ortamlarda çalışanların durumlarından anlık olarak haberdar olabilmeyi ve müdahale sürelerini kısaltmayı sağlıyoruz.” dedi.

SAFEZONE, SOSYAL MESAFE UYARI SİSTEMİ, LONE WORKER VE OTX

Söz konusu kategori altında sundukları çözümleri anlatan Ok, sektörlerin kendi ihtiyaçlarına yönelik nokta atışı çözümlerini şöyle açıkladı:

“Wipelot ISG kategorileri altında sunduğumuz bu çözümlerden bir diğeri; iş makineleri, çalışanlar veya ekipmanlar arasında meydana gelebilecek kazaları önlemeye yönelik bir yaklaşma-çarpışma uyarı sistemi olan Wipelot SafeZone. Başka bir çözümümüz ise koronavirüs pandemisine karşı sosyal mesafe kurallarına uygun, güvenli ve izole bir çalışma ortamı oluşturmaya katkı sağlayan Wipelot SDS Sosyal Mesafe İzleme ve Uyarı Sistemi. Riskli işlerde çalışan veya yalnız başına çalışan işçinin durumunun ve konumunun gerçek zamanlı olarak izlenmesini sağlayan Wipelot Lone Worker ve çalışma ortamındaki sıcaklık, nem, gaz, ışık gibi bilgileri ölçerek değerlendirme olanağı tanıyan Wipelot OTX de İSG'ye yönelik çözümlerimiz arasında bulunuyor.”