Bilgi teknolojileri çözümlerinden kurumsal kaynak planlamasına, artırılmış gerçeklikten, kestirimci bakım ve büyük veri gibi birçok inovatif konu dijital dönüşüm konu başlığı kapsamında Endüstri 4.0 Festival Alanında ziyaretçileri karşılayacak. 14. Salon’da yer alacak Endüstri 4.0 Festival alanında otomasyon ve lojistik, makina ve yazılım uygulamalarının bir araya gelmesi ile üretim sektörünün tüm ihtiyaçları çözüme kavuşturulacak. Ele alınacak konuların detayları ve festival alanı etkinlikleri hakkında detaylı bilgileri ilk ağızdan Deutsche Messe AG Satış ve Geliştirme Direktörü Murat Bayazıt ve Proje Müdürü Meriç Tahan’dan öğrendik. 

WIN EURASİA 2019 ENDÜSTRİ 4.0 FESTİVAL ALANINDA DİJİTALİZASYON ÖN PLANDA OLACAK!

Deutsche Messe AG Satış ve Geliştirme Direktörü Murat Bayazıt WIN Eurasia 2019 Endüstri 4.0 Festival Alanında ön planda tutulacak ‘Dijitalizasyon’ konusu için şunları söyledi: “14. Salon Endüstri 4.0 Festival Alanında, katılımcı ve ziyaretçileri birbirinden farklı 50 inovatif Endüstri 4.0 çözümü bekliyor. Endüstri 4.0 Festival Alanı; otomasyon, lojistik, makine ve yazılım uygulamalarının birleşmesi sonucu üretim sektörünün tüm ihtiyaçlarına çözüm sağlayacak. Ziyaretçiler, Bilgi Teknolojileri (BT) çözümlerinden Kurumsal Kaynak Planlamasına (ERP), Artırılmış Gerçeklikten (AR) Sanal Gerçekliğe (VR), Kestirimci Bakımdan Büyük Veriye (Big Data), Ürün Yaşam Döngüsünden (PLM) Tedarik Zinciri Yönetimine kadar dijital dönüşüm süreçlerinin tamamını Endüstri 4.0 Festival Alanında gözlemleyecek. Toplam 58 markanın 2700 m2’de yer alacağı Endüstri 4.0 Festival Alanı 14. Salonda inşa edilecek özel platformda olacak.

GERÇEK ZAMANLI (REAL TIME) AKILLI FABRİKALAR (SMART FACTORY) TÜRKİYE’DE İLK DEFA WIN EURASIA’DA!

IoT tabanlı yazılım uygulamaları Digital Factory-IIoT Özel Alanı, farklı markaların birbirleriyle entegre çalıştığı WIN 4.0 Application Park Özel Alanı ve gerçek zamanlı Endüstri 4.0 uygulamaları Smart 4.0 Manufacturing Line Özel Alanı’nda endüstri 4.0 çözümleri takip edilecek. Türkiye’de ilk defa Leuze Electronic Türkiye önderliğinde 5 farklı markanın bir araya gelerek oluşturduğu Smart 4.0 Manufacturing Line Özel Alanında, gerçek zamanlı endüstri 4.0 akıllı fabrika demosu inşa edilecek. Ayrıca Datamarket, Doruk Otomasyon, Entek Otomasyon, Klemsan, Konzek Teknoloji, Pilz, Sick ve Yaskawa gibi dünya çapında markaların Endüstriyel IoT, Robotlu Süreç Otomasyonu (RPA) ve Yapay Zeka (AI) entegrasyonu ile Dijital Fabrikalar sahne alacak.”

ENDÜSTRİ 4.0 FESTİVAL ALANIN ANA MOTTOSU; YAPAY ZEKA VE MAKİNA ÖĞRENİMİ (MACHINE LEARNING)

Robotlu Süreç Otomasyonu ve Yapay Zeka, WIN Eurasia 2019 Endüstri 4.0 Festival Alanının ana gündem konusu olacağını belirten Bayazıt sözlerini şöyle sürdürdü: “Endüstri 4.0 Festival Alanında karanlık fabrikalar yerine makina öğrenimi ile yapay zeka entegrasyonu daha çok konuşulacak. Kendi kendini tamir edebilen makineler ve iş süreçlerini iyileştirme kararı alan yapay zeka yazılımları Endüstri 4.0 Festival Alanında baştan aşağı işlenecek. Üretim Yürütme Sistemi (MES), Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT), dijital ikiz (Digital Twin) ve Kestirimci Bakım Teknolojileri Endüstri 4.0 Festival Alanında ziyaretçileri bekleyen teknolojilerin başında gelmekte.”

“FABRİKALARDA DİJİTAL DÖNÜŞÜM” KONFERANS PROGRAMI ENDÜSTRİ 4.0 FESTİVAL ALANININ ANA YILDIZI OLACAK!

Endüstri 4.0 Forum Alanında iki gün boyunca sürecek ‘Fabrikalarda Dijital Dönüşüm’ konusu için Deutsche Messe AG Proje Müdürü Meriç Tahan şu açıklamalarda bulundu: “15 Mart Karadeniz Salonunda, 16 Mart 14. Salon Endüstri 4.0 Forum Alanında olmak üzere dolu dolu iki gün “Fabrikalarda Dijital Dönüşüm” Konferans Programı sektörün tüm beklentilerini yerine getirecek. Birbirinden değerli konuşmacıların yer alacağı konferans programında 7 panelde 42 panelist, 15 oturumda toplam 63 sektör temsilcisi sahne alacak. Lojistik 4.0’dan IIoT’ye, MES çözümlerinden Yapay Zeka’ya, Dijital Fabrikalardan Akıllı Sensörlere, Bilgi Teknolojilerinden Makine Öğrenimine kadar Endüstri 4.0’ın tüm başlıkları tek tek değerlendirilecek.”

Farklı sektörlerin çok değerli CIO’ları WIN Eurasia 2019 Endüstri 4.0 Festival Alanını ziyaret edecek. Ayrıca 15 Mart saat 12:00-13:00 arası Karadeniz Salonunda, BThaber Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe’nin moderatör olacağı “Bilişim Teknolojilerinin Endüstriye Entegrasyonu: Sanayi 4.0” başlıklı CIO Özel paneli gerçekleşecek.