Vodafone Grubu, 2021 Magic Quadrant Uluslararası Yönetilen IoT Bağlantı Servisleri Lideri seçilerek, nesnelerin interneti (IoT) teknolojisinde yedinci kez lider konumda yer aldı.

"İŞLETMELERİN KARLI BÜYÜMESİNE İMKAN VERİYOR"

Toplamda 18 organizasyonun değerlendirildiği araştırmada, firma “vizyon bütünlüğü” ve “uygulama becerisi” alanlarında en üst sırada konumlandı. 

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Vodafone Business IoT Direktörü Erik Brenneis, müşterilerinin son bir yılda yaşanan dönüşümde IoT'nin daha dirençli ve esnek hale getirdiğini, iş sürekliliğini devam ettirmeye destek verdiğini belirttiğini söyleyerek, söz konusu teknolojinin işletmelerin inovasyon yapmasına ve karlı büyüme sağlamasına da yardımcı olduğunu ifade etti.

Brenneis, "Kullanılamayan verilere erişip stratejik düşünmeyi güçlendirmek, yeni iş modelleri benimsemek ve müşteri deneyimini iyileştirmek için müşterilerimiz bu teknolojiyi kullanıyor. Şirketler, verimliliklerini ve çevikliklerini bütünüyle iyileştirmenin yanı sıra çevresel etkilerini azaltmak için de IoT’den faydalanıyor." dedi. 

"DİJİTALLEŞMENİN GÜCÜYLE GELECEĞE HAZIRLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Vodafone Grubu olarak 50’den fazla ülkede 110 milyonun üzerinde nesneye hayat veren, dünyanın en büyük IoT hizmet sağlayıcısı konumunda bulunduklarını belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin ise, Türkiye'de nesnelerin interneti odağında hayata geçirdikleri ve planladıkları önemli yatırımlarla tüm sektörlerin dijitalleşmesine destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Alanında bir ilk olan Nesnelerin İnterneti Platformları ile her sektörde bağlantılı servislerin herhangi bir altyapı yatırımına gereksinim olmadan hızla geliştirilmesini sağladıklarını aktaran Bakiler Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulaşılması güç alanlarda bulunan nesneleri mobil erişimle internete bağlayan ve sanayide büyük ilgi gören Dar Bant Nesnelerin İnterneti teknolojisini Türkiye'nin 81 ilinde kullanıma sunan ilk operatör olduk. Ayrıca, şirketleri geleceğin teknolojileriyle buluşturabilmek amacıyla İstanbul’da kurduğumuz İTÜ Vodafone Future Lab’de Nesnelerin İnterneti ve diğer yeni nesil teknolojilerden yararlanarak pek çok alanda kurumsal müşterilerimizin ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştiriyoruz. Burada, neredeyse tamamı yerli 30 çözüm ortağımızla birlikte geliştirdiğimiz 34 akıllı teknoloji çözümü, her sektöre ve hayatın her alanına dokunuyor. Vodafone Business olarak, dijitalleşmenin gücünü kullanarak işletmelerimizi geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz."

FİRMALARIN YÜZDE 82'SİNE GÖRE KRİTİK ÖNEMDE

Kuruluşlar operasyonlarını dijitalleştirmeye devam ederken, Vodafone Business 2020 IoT Spotlight çalışmasına göre işletmelerin yüzde 87'si, nesnelerin internetinin gelecekteki başarıları için kritik öneme sahip olduğunu kaydetti.