Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyetlerine devam eden Vodafone, geleneksel Sabit Ses Santrali (PBX) altyapısını yeni nesil çözümlerle buluta taşıyan yerli teknoloji ve yazılım firması FGS’nin yüzde 50’sini satın aldı.

ÜRÜN VE HİZMETLERİ İHRAÇ EDİLECEK 

Anlaşma doğrultusunda, FGS’nin marka adı ve organizasyon yapısı aynı kalırken, şirketin yönetim kuruluna Vodafone Türkiye’den iki isim katılım sağlayacak ve Türkiye’deki tüm sektörlere hizmet sunmayı sürdürecek.

Yüzde 100 yerli sermayeli firmanın ürün ve hizmetleri, Vodafone Türkiye’nin mükemmeliyet merkezi olma hedefiyle diğer ülkelere ihracatı gerçekleştirilecek.  
 
Vodafone’un 7 yıldan fazla bir süredir kurumsal iş ortağı olarak çalışan firma, yazılım ürünlerini kendi geliştiriyor, ses alanında pek çok yenilikçi ürün sunuyor. 

"DİJİTAL SERVİSLERDE BÜYÜMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, yeni ortaklık ile ilgili değerlendirmesinde, 2025'e kadar Türkiye’nin en hızlı büyüyen dijital servisler şirketi olma hedeflerinin yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketine dönüşmeyi kapsadığını belirtti.

Ortaklıklarının yeni nesil bağlantı ve dijital servisler şirketi olma yolunda attıkları önemli adımlar arasında olduğunu ifade eden Aksoy, söz konusu iş birliğiyle birlikte sabit ses pazarındaki paylarını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Her iki şirketin Ar-Ge ekiplerinin yenilikçi ürünler geliştirme konusunda da birlikte çalışacaklarını aktaran Aksoy, sözlerine şöyle devam etti:

"Ortaklığımız, ülkemizde yerli ürün ekosisteminin gelişmesi konusundaki önceliğimizi de destekliyor. Türkiye’de yerlilik oranı daha yüksek bir haberleşme sektörü yaratılmasına yönelik adımları destekliyoruz. Yerli ekosistemimize dahil olan firmaları uzun vadede Vodafone’un global gücünden ve deneyiminden yararlandırmak istiyoruz. Bu kapsamda, FGS’nin ürün ve hizmetlerini de mükemmeliyet merkezi olma hedefimiz doğrultusunda yurt dışına ihraç etmek istiyoruz. Firma olarak, dijital servislerde büyümeye devam edeceğiz." 

"DÜNYA MARKASI OLMASINA YÖNELİK İNANCIMIZ ARTTI"

 Söz konusu ortaklığa ilişkin konuşan FGS CEO’su Nihat Yılmaz ise, "2011 yılından beri Yıldız Teknik Üniversitesi teknoloji geliştirme bölgesinde ses ve haberleşme yazılımları geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz çözümler birçok kamu kurumu ve özel sektör firmasında yaygın olarak kullanılıyor. Türkiye’nin lider mobil ve sabit ağ operatörlerinden biri olan Vodafone ile ortaklık kurmamız bizlerin doğru yolda olduğunu göstermiş ve daha büyük hedeflere odaklanmamız için tüm ekibimize moral ve motivasyon kaynağı olmuştur." ifadelerini kullandı.

Kısa vadeli hedeflerinin çeşitli haberleşme kanallarının tek platform üzerinde birleştirilmesi ve Türkiye'deki tüm operatörlerde yaygın olarak kullanılması olduğunu aktaran Yılmaz, orta vadede ise Türkiye'de geliştirdikleri yazılımların iş birliğiyle yurt dışına ihraç etmeyi ve yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yılmaz, "Vodafone ortaklığının bizlere verdiği güç ve avantajlar ile ülkemizde geliştirdiğimiz yazılımların, kendi alanlarında dünya markaları arasında yer alacağına inancımız artmıştır." diyerek sözlerini noktaladı.