İşletmelerin ihtiyaç duyduğu dataya entegrasyon doğru olarak sağlandıktan sonra verileri grafikler, haritalar, tablolar ve hız göstergeleri gibi birçok görsel bileşenle sunmak mümkün hale geliyor. İş zekası uygulamalarının yetkilendirdiği ölçüde belirlenen formatta hazırlanan raporlar ile firmalar artık çok boyutlu analizi sadece tek bir tuş aracılığıyla çok hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor.

ZAMANDAN TASARRUF İMKANI SAĞLANIYOR

İş zekasının çalışan hayatına sağladığı en büyük avantajlardan biri zamandan tasarruf sağlanması olarak öne çıkıyor. Örneğin, bir personelin hatasız olarak günde 10 dakikasını harcayarak oluşturduğu için harcadığı zaman; haftada 50 dakika, ayda 200 dakika ve yılda ortalama 2 bin 400 dakikaya tekabül ediyor.

İşletmelerde satıştan finansa, muhasebeden pazarlamaya farklı birimlerde departmana özgü raporlama şekli bulunuyor. Ortalama bir şirketin iş veren ya da üst düzey yöneticileri için 5 farklı raporlama sistemi olduğunu düşünülürse, işin raporlamasına harcanan zamanın yılda 12 bin dakikadan fazla olduğu ortaya çıkıyor.

Söz konusu veriye dayanarak raporlama için çalışan personel yıl içerisinde ortalama 1 ayını sadece rapor hazırlayarak geçiriyor. Bu durumda da firmalar için iş zekası sistemlerinden yararlanarak personellerinin harcadığı zamanı daha verimli hale getirmenin yolları aranıyor.

7/24 YANIT VERİYOR, RAPORLARA MOBİL ULAŞILABİLİYOR

Dijital Gen geliştirdiği bilgi ve raporlamaya dayalı iş zekası uygulaması GenPort ile veriyi saniyeler içerisinde tek bir tıkla analiz etmeye imkan veriyor. Yeni nesil uygulama ile kimseye gereksinim olmadan, belirlenen şablonla istenilen bilgi ve rapora ulaşmak mümkün hale geliyor. 

GenPort yetkilendirme sistemi sayesinde çalışan bazlı raporlama olanağı tanıyor. Hızlı altyapısıyla raporlamaya harcanılan zamanı üstlenirken, böylece zamanı tasarruflu kullanmış oluyor. 7/24 yanıt veren sistem sayesinde istenilen zaman mobil ortamda güncel raporlara ulaşmaya da olanak tanıyor.

"ANLIK OLARAK İZLEMEK VE YÖNETMEK SÜRECİ HIZLANDIRIYOR"

Dijital Gen kurucusu Sercan Kasım, GenPort’un çoklu ve karmaşık verileri olabildiğince hızlı bir şekilde anlaşılabilir hale getirmeye yoğunlaştığının altını çizdi.

Kasım, “Verilerinizi anlık olarak izliyor ve yönetebiliyor olmak sizleri bir sonraki hamlenize çok daha hızlı ulaştırır. Firmalar için katma değeri yüksek, performans ve verimliliği artırmaya odaklanan uygulamalar üzerinde çalışarak, iş zekası çözümleri sunmayı ve geliştirmeyi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM