Sanayideki dijital dönüşüme ülkemiz firmalarını da hazırlamak ve dünyada gelinen noktaya taşımak hatta daha da ileriye götürmek için ciddi çalışmalar yürüttüklerini açıklayan INPDS Üretimden Veri Toplama & Endüstri 4.0 Uygulamaları Genel Müdürü Nihat Engin Özel, “Ürünümüz INPDS Endüstri 4.0 uygulamaları üretim sahasındaki makinalardan ve operatörlerden veri toplamanın yanında, bu verilerin analizi, akıllı analiz sistemleri ile otomatik kararlar verilmesi ya da karar destek sistemi olarak kullanılmasını mümkün kılıyor” dedi.

"AR-GE YATIRIMLARIMIZI HIZLA ARTIRIYORUZ"
Üretim sistemlerinin ERP sistemleri ile iki yönlü entegrasyonunu kurarak organik olarak birbirini besleyen yapı haline getirdiklerini böylece yöneticilerin her noktaya uzanan bir veri iletişim ağına sahip olduklarını söyleyen Özel, “Endüstri 4.0 yolculuğunun gelecekte daha az insan kaynağı ile verimliliği daha yüksek üretim modellerine doğru hızla ilerleyeceğini öngörüyoruz. Bu doğrultuda teknolojisi daha yüksek uygulamalar için Ar-Ge yatırımlarımızı hızla artırıyoruz. Daha çok mobilite, daha hızlı veri iletimi, büyük veri ambarlarının daha hızlı analizi ve veri toplama teknolojilerinin geliştirilmesi konularındaki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi. Nihat Engin Özel, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirve ve Sergisi'nde odaklanacakları konuları, sunacakları ürün ve çözümleri ve hedef sektörlerini anlattı. 

ZİRVE’DE YOĞUNLAŞACAKLARI KONULAR
"Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirve ve Sergisi’nde, makina ve operatörlerden toplanan verilerin anlık izlenmesi, veri analizi, kullanıcı arayüzleri konularında ziyaretçilerimiz ile bir araya gelmeyi hedefliyoruz" diyen Özel, "Ayrıca savunma, otomotiv ve gıda sanayindeki izlenebilirlik uygulamalarından örnekler sunarak projelerimizi anlatmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.