Sanayi 4.0’a dijital fabrika konsepti e-F@ctory ile yanıt veren Mitsubishi Electric, küresel rekabette öne çıkarırken, aynı zamanda sanayiciler ve altyapı projeleri için de iddialı bir çözüm ortağı olarak öne çıkıyor.

Konsept sayesinde fabrikadaki yöneticilerin de sisteme ve raporlara uzaktan erişmesine olanak sağlayan, 7/24 kontrol imkanı veren firma, çözümü sayesinde üretimde çok yüksek hız, maliyet tasarrufu, kalite ve verimlilik artışı ile sanayicilere küresel rekabette bir adım önde olmanın kapısını aralıyor.

“DAHA HIZLI HABERLEŞİYORLAR VE BİRBİRLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR”

Yaklaşık bir asra yaklaşan köklü birikimlerinden aldıkları güç ve teknolojileriyle endüstride daha esnek bir üretim sağlamak ve üretim maliyetlerini düşürerek insan konforunu artırmak hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Mitsubishi Electric Türkiye Fabrika Otomasyon Sistemleri Bölümü Ürün Yönetimi ve İş Geliştirme Kıdemli Müdürü Tolga Bizel, konsepte ilişkin bilgiler verdi.

Fabrikaların üretim, bakım, IT ve yönetim kısımlarını birbirleriyle anlaşabilir hale getirerek takım olmalarını sağladıklarını ve her birinin ihtiyaçlarına uygun raporlar ürettiklerini dile getiren Bizel, tüm birimlerin birbiriyle daha hızlı haberleşmesini ve geribildirimlerle birbirlerini daha iyi geliştirebilmelerini mümkün kıldıklarını ifade etti.

“İNSANA HER ZAMAN İHTİYAÇ OLACAK”

Dijital ve akıllı fabrikalara geçişin giderek daha da önem kazandığını vurgulayan Bizel, farklı sektörlerden işletmelerin üretim hatlarını dijitalleştirdiklerini ve akıllı üretime geçişlerine destek olduklarını ve üreticilerden olumlu geri dönüşler aldıklarını söyledi.

Bu kapsamdaki çalışmalarına hızla devam ettiklerini, başta KOBİ’ler olmak üzere Türk sanayicisinin Endüstri 4.0’a hızlı entegre olmalarına imkan verdiklerini belirten Bizel, eğitime ve insan kaynağına da önem verdiklerini dile getirdi.

Üretim süreçlerinde mükemmel işleyebilen sistemlerin kurulması, sorunsuz bir şekilde işletilmesi ve gerektiğinde revizyonu için insana her zaman ihtiyaç duyulacağına inandığını kaydeden Bizel; “Bu bağlamda gelecek nesillerin eğitimine ve insan kaynaklarına kilit önem veriyoruz. Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde uygulamalı eğitim merkezleri kurulmasına katkıda bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.