Gerçek zamanlı izleme teknolojileri markası Wipelot ile sektördeki 15’inci yılını kutlayan Okyanus Teknoloji, 2020’de ihracat hedefini daha da büyüterek Avrupa ve Amerika pazarlarında yurt dışı satış faaliyetlerine başladı.

Hedef pazarları arasına Ortadoğu ülkelerini de alan şirket, yakın dönemde Ultra Geniş Bant Teknolojisi (UWB) ile donanım ve çözüm üreten teknoloji firmalarının bir araya geldiği UWB Alliance’a üye olarak böylece global arenadaki gücünü daha da artırmış oldu.

Türkiye merkezli bir IoT üreticisi olarak 25 ülkeye ihracat gerçekleştiren şirket, Wipelot ile otomotivden beyaz eşyaya, gıdadan medikale ve tekstile pek çok endüstride işletmelerin dijitalleşen iş süreçlerinde verimlilik, hız artışı ve iş güvenliği sağlamalarına destek veriyor.

“ÖNCÜ KURUMLAR TARAFINDAN TERCİH EDİLMEK GURUR VERİCİ”

Bugünün ve geleceğin dijital fabrikalarında üretimin daha verimli bir şekilde planlanması ve süreçlerin iyileştirilmesi, işletmelerde ekipmanların izlenmesi, iş güvenliği için personellerin ve taşeronların takibi gibi kritik iş süreçlerinde kullanılmak üzere Ar-Ge’ye dayalı yazılım ve donanım üretimi yaptıklarını belirten Okyanus Teknoloji CEO’su M. Rifat Ok, “Kuruluş tarihimiz olan 2005 yılından bu yana, dijital dönüşümün temelini oluşturan gerçek zamanlı kişi, ekipman ve ortam izleme alanlarında yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetleri veriyoruz. Gerçek zamanlı izleme teknolojileri markamız Wipelot ile bu sene sektördeki 15’inci yılımızı tamamladık. Wipelot ile dünyanın pek çok ülkesinde ve Türkiye’de sektöründe öncü kurumlar tarafından tercih ediliyor olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 15 yıllık bu başarı öyküsünde bugünlere gelmemizde katkısı olan tüm kıymetli çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

CİROSUNUN YÜZDE 20’SİNİ AR-GE’YE AYIRIYOR

Şirket olarak her yıl cirolarının yüzde 20’sini Ar-Ge’ye ayırdıklarını dile getiren Ok, gelecek dönem hedefleri ile ilgili şunları kaydetti: 

“Türkiye’nin İlk 500 Bilişim Şirketi 2018 araştırmasında Türkiye merkezli IoT üreticileri sıralamasında 4. sırada yer aldık. 2017 yılında Tasarım Merkezi Belgesi almaya hak kazanarak Türkiye’nin 48. Tasarım Merkezi olduk. 2016 yılında da TOBB tarafından belirlenen “Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 firması” arasındaydık. Şirketimiz ABD, Fransa, Suudi Arabistan, Kanada, Hindistan ve Katar başta olmak üzere 25 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2020 yılında da yurt dışı pazarlara açılım konusunda hızlı bir ivme ile yol almaya devam ediyoruz. Bu noktada hem var olan ürünlerimizi teknik anlamda geliştirmek için yoğun Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiriyor ve yurt dışı pazarlara özel sertifikasyon süreçlerini tamamlıyoruz hem de şirket yapılanmamızı güçlendirerek altyapımızı sağlamlaştırıyoruz.”