Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, pandemi dönemi gibi öngörülemez risk ve tehditler için dijital dönüşümün bir koruyucu kalkan haline geldiğini vurguladı.

Yeni normalde sanayicilerin global arenada çok daha güçlü bir şekilde söz sahibi olabilmeleri için hız kesmeden çalıştıklarını söyleyen Özden, gerek büyük çaplı sanayicilerin gerekse Türkiye'deki ağırlıklı olan KOBİ’lerin çağın gerekliliklerini yerine  getirmeleri, global pazarlarda daha rekabetçi olabilmeleri ve sürdürülebilir büyüyebilmeleri için tek yolun üretim ve yönetim sistemlerini dijitalleştirmekten geçtiğinin altını çizdi.

"KAYIPSIZ ÜRETİM KAVRAMI ÖNE ÇIKACAK"

Dünya çapında "kayıpsız üretim" kavramının öne çıkacağını, bu noktada sanayiciler için en önemli hususun operasyonel yönetim olduğu dile getiren Özden, "Türkiye’de bu yaklaşımı ne kadar hızlı benimsersek şirketlerimizin global pazarda yer bulabilmesi o kadar kolay olur. Diğer yandan, fabrikaların dijital dönüşmesi sadece üretim bandında avantaj sağlamak anlamına gelmiyor. Şu an içinde bulunduğumuz pandemi dönemi gibi öngörülemez risk ve tehditler için de dijital dönüşüm adeta bir koruyucu kalkan haline geldi." diye konuştu.

"YÜZDE 20 VERİMLİLİK ARTIŞI SAĞLIYOR"

Üretim yönetimi sistemi ProManage ürününün sanayicilere sağladığı katma değerden bahseden Özden, kullanan işletmelerin üretimlerini daha verimli ve çevik hale getirdiklerini, kayıplarını belirleyip azaltarak maliyetlerini ve rekabetçiliklerini yönetebildiklerini ifade etti.

Rekabet avantajı sağlayan ürünün kök nedenlerin tespit edilmesi yoluyla işletmelerdeki sorunların bertaraf edilmesine imkan verdiğini kaydeden Özden, "Böylece işletmelerde üretim hızlanıyor, üretim miktarı artıyor, kayıplar azalıyor ve maliyet ciddi oranda düşüyor. İşletmelerin dijital dönüşüme geçirilmesinin yalnızca 4 ila 8 hafta sürdüğü bu sistemimizle sanayiciler yaklaşık 2 ay sonunda yüzde 20’ye varan oranlarda verimlilik artışına tanık olmaya başlayabiliyorlar." dedi.

Yeni normalde ProManage ile tam entegre olan ProManage Mobil uygulamasının; yöneticilerin ve şeflerin gerçek zamanlı olarak tesise ait makinaların izlenmesini, makinaların üretim performansına ulaşılabilmesini, parametrelerin takibini, makina göstergelerin ve raporların görülebilmesini olanaklı hale getirdiğini aktaran Özden, uygulamanın ProGuard entegrasyonuyla da tüm üretim ve IT süreçlerinin her yerden izlenebilmesini sağladığını ve işletmedeki olası sorunlara anında müdahale edilirken zaman ve maliyetten tasarrufa da olanak tanıyor.