Ankara’da faaliyet gösteren Merih Asansör’ün Endüstri 4.0 vizyonunu firmanın Genel Müdür Yardımcısı Emre Köroğlu’ndan dinledik.

Köroğlu, sanayinin dijital dönüşümüyle ilgi olarak, “Endüstri 4.0, aslında bir sanayi devrimi. Fakat ilk üçünden farklı olarak henüz gerçekleşmemiş bir devrim. Şu an için herkesin tam olarak sınırlarını çizemediği ve tarif edemediği, dolayısıyla farklı yorumlanmaya ve uygulanmaya açık ve zaman içerisinde kabul göreceği düşünülen bir süreç bu.” dedi. 

“MÜDAHALE OLMADAN YAPMAYI PLANLIYORUZ”

Köroğlu, bu konudaki çalışmalarını ise şöyle özetledi: “Sanayinin dijital dönüşümü de bu süreç içinde üretim teknolojileri ile bilgi teknolojilerinin kesiştiği noktada başlıyor. Merih Asansör olarak bizler de, bu kesişim noktalarının sayısını arttırarak dönüşüm sürecinde yol almaya çalışıyoruz. Halihazırda kullanmış olduğumuz kurumsal kaynak planlama yazılımının sunduğu imkanlarla, üretime gidecek verilerin ve üretimden gelecek bilgilerin tamamı dijital olarak sağlanabilmektedir. Burada kastettiğim, örneğin planlama tarafından yaratılan üretim siparişlerinin doğrudan üretimdeki tanımlı işyerlerine düşmesi, sahadaki operatörün ekranına düşen siparişi görerek işe başlaması ve tamamlanan siparişin anlık olarak teyitlerinin verilerek üretim sürecinin baştan sona dijital olarak takip edilmesidir. Bu örnek üzerinden devam edersek, bizim için dönüşüm sürecindeki bir sonraki adım, bu dijital veri aktarımlarının insan müdahalesi olmadan yapılmasını sağlamaktır.”