Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından organize edilen 29. Kalite Kongresi’ne katılan Doruk Yönetim Kurulu Üyesi Aylin Tülay Özden, layık görüldükleri Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesine değindi ve EFQM Mükemmellik Modeli ile uluslararası standartlarda kurumsallaşma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Dijital ortamda “Yeni Yönler-Yeni Ufuklar” temasıyla gerçekleştirilen organizasyonun “EFQM Modelinin Uygulanması” başlıklı panelinde konuşmacı olarak yer alan Özden, aldıkları Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi ile global marka olma yolunda gerçekleştirdikleri çalışmalara hız vereceklerini vurguladı.

Bir teknoloji şirketi olarak 22 yıl önce kurularak dünyadaki ilk IoT temelli cihazlardan birini geliştirdiklerini ve günümüzde uluslararası 300’ün üzerinde fabrikanın dijital dönüşümünü gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Özden, son yıllarda ivme kazanan kurumsallaşma faaliyetlerini ve EFQM ile elde ettikleri kazanımları anlattı.

"İŞ BİRİMLERİMİZİ ENTEGRE ETTİK, DEĞİŞİM YÖNETİMİNİ KOLAYLAŞTIRDIK"

Geleceğe yönelik stratejik başlıkların en mühimlerinden olan kurumsallaşmada, bir aile şirketi olarak başladıkları çalışmalarına EQM modeli ile güçlü bir şekilde devam ettiklerini belirten Özden, söz konusu modelin uluslararası standartlarda kurumsallaşmanın önemini gösterdiği söyledi.

Model ile birlikte iş birimlerinin entegrasyonunu sağladıklarını, KalDer iş birliğiyle gerçekleştirdikleri çalışmaların meyvesini topladıklarını dile getiren Özden, bu sayede entegre bir şekilde planlama yapabildiklerini ve değişim yönetimini daha kolay uygulayabildiklerini aktardı.

"DÜNYA MARKASI ÇIKARMA HEDEFİMİZE DOĞRU İLERLİYORUZ"

Özden ayrıca, kurum dayanıklılığıyla çalışan, müşteri, paydaş memnuniyeti ve firma verimliliklerini büyük ölçüde artırdıklarını, tedarikçileriyle olan iletişimlerini de üst seviyeye taşıdıklarını kaydetti.

Sistematik kurumsallaşma çalışmalarını sürdürdüklerini ve KalDer'in danışmalığıyla sistemlerinde sürdürülebilirliği sağlayacak sağlam yapılar kurarak ilerledikleri bilgisini veren Özden, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Gönüllü olarak girdiğimiz değerlendirmelerin neticesinde seviyemizi yükselterek kurumumuzu geliştiriyoruz. Alacağımız puanlar, firmamızın hedeflerine dönüştü. Söz konusu hedefler, şirketimizde bütün çalışanlarımız tarafından içselleştirildi ve bugün kurum kültürümüz haline geldi. Bu sene almış olduğumuz 'Mükemmellikte 4 Yıldız Yetkinlik Belgesi'nden ötürü büyük memnuniyet duyuyoruz. Uluslararası kalite standartlarına uygun çalışmalarımızın neticesinde aldığımız belgeyle, Türkiye’den teknoloji alanında dünya markası çıkarma hedefimize doğru adım adım ilerlemeye devam edeceğiz."