Çin’in siber güvenlik endüstrisinin pazar büyüklüğünün 2020 yılında 170 milyar yuanı yani 25,8 milyar doları aşması öngörülüyor.

Beijing kentinde gerçekleştirilen siber güvenlik forumunda konuşan Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojisi Bakan Yardımcısı Liu Liehong, yeni teknoloji devriminin gerçek ve dijital ekonomilerin entegrasyonunu derinleştirdiğini ifade ederek, bunun yeni siber güvenlik zorlukları getirirken yeni iş modellerini de güçlendirdiğini belirtti.

"SİBER GÜVENLİKTE 3 BİN KURULUŞ ÇALIŞIYOR"

Siber güvenlik endüstrisinin yüksek kaliteli gelişimini desteklemek ve endüstriyel internetin yenilikçi gelişimi gibi birçok büyük ve önemli projeyi uygulamak adına daha çaba gerektiğini savunan Liu, halihazırda ülkede, ağ güvenlik ekipmanı, hizmetleri, yazılım ve sistem entegrasyonunu kapsayan siber güvenlik alanında çalışan 3 binin üzerinde kuruluş olduğuna dikkat çekti.

Bakanlığa bağlı Siber Güvenlik Yönetimi Bürosu Başkanı Zhao Zhiguo ise, 300'ü aşkın firmanın Beijing ve Hunan eyaleti Changsha’daki Ulusal Siber Güvenlik Endüstri Parklarına geçtiği bilgisini verdi. 

Siber güvenlik şirketlerinin yatırımcılar tarafından çok tercih edildiğini aktaran Zhao, ülkedeki siber güvenlik firmalarına kanalize olan 40’ın üzerinde yatırım ve finansman anlaşması olduğunu ifade etti.
 
Havacılık, enerji ve otomotiv gibi kritik sektörlerde bilgi güvenliği korumak amacıyla pilot projeler olarak geliştirilen minimum 20 yenilikçi ürün ve çözümle yıl sonuna kadar endüstriyel internet için birincil bir siber güvenlik sistemi hazırlayacak ülkede, bir yandan da endüstriyel internetin gelişimini desteklemek adına 2025'e kadar sağlam ve eksiksiz bir siber güvenlik sistemi kurmada planı da sürüyor.