İSTANBUL (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan olanı Simone Kaslowski, inovasyonun yıkıcı etkilerinin hissedildiği bu dönemde sanayinin katma değerini yükseltmenin en büyük hedef olması gerektiğini söyledi. Dijital teknolojileri üretim sistemleriyle entegre etmek ve bu teknolojileri ülkemizde üretme ve kullanma becerimizi geliştirmemiz gerektiğini vurgulayan Kaslowski, TÜSİAD’ın Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri kapsamında yaptığı konuşmasında; 4. sanayi devriminin fiziksel, dijital ve biyolojik dünyalar arasındaki bariyerleri ortadan kaldırdığını ve teknolojiler ile disiplinlerin iç içe geçtiğini vurguladı.

Çok değişik konularda meydana gelen her türlü gelişmenin mutlaka dijital yetkinlikte de kaldıraç etkisi yarattığının altını çizen Kaslowski, farklı teknolojiler arasında giderek artan etkileşimin, çok farklı sektörlerin birbiriyle iletişimini sağladığını söyledi.

Etkinlik sırasında, firmalar tarafından dijital dönüşüm yol haritasının oluşturulması ile dijital teknolojilerin üretim sistemlerine entegre edilmesi konularında faydalı örnekler gösterildi.