Türk Telekom, dünya standartlarına uygun biçimde tasarlayarak, 1500 metrekareyi aşan bir alana “Siber Güvenlik Merkezi” kurdu. Kritik veri ve altyapıya sahip kamu kurumları ve kurumsal şirketler için uçtan uca çözümler sunan Siber Güvenlik Merkezi, kesintisiz ve güvenli erişim ile Türkiye’yi siber saldırılara karşı koruyor. Türk Telekom, kurumsal müşterilerine Siber Güvenlik Merkezi’nde sunduğu hizmetlerin yanısıra Güvenlik Duvarı, Aktif Savunma, İçerik Filtreleme, Anti-DDoS, Anti-Virüs hizmetleri de sunuyor. Ulusal güvenliğin bir parçası olan, Türkiye’nin veri ve altyapısını korumak ve verinin Türkiye’de kalmasını sağlamak için siber güvenliğe milyonlarca liralık yatırım yapan Türk Telekom, Türkiye’nin siber güvenlik hizmeti sunan ilk telekom operatörü konumunda.

EN GELİŞMİŞ SİBER GÜVENLİK HİZMET PORTFÖYÜ 

Siber güvenlik hizmetlerini Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi’ni açarak taçlandırdıklarını vurgulayan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, Merkezde sunulan her hizmette alanında uzman, dünyaca kabul görmüş sertifikasyonlara sahip mühendislerce hizmetlerini müşterileriyle buluşturduklarının altını çizdi. Kıraç, Siber Güvenlik Merkezi ile sunacakları güvenlik hizmetleri altyapıyı hem yerel, hem de coğrafi yedekli olarak tasarladıklarını kaydetti. 
Türk Telekom Pazarlama ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, Türkiye’nin siber güvenlik sağlayıcısı konumundaki ilk telekom operatörü ünvanı ve 7/24 hizmet veren uzman teknik kadro ile siber tehditlere karşı mücadelede tüm kurumların yanında yer aldıklarını açıkladı.