İSTANBUL (AA) - Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı olan Hasan Süel, "Dünyanın en büyük eğitim platformlarından The Clubhouse Network iş birliğiyle projemize (Yarını Kodlayanlar) yeni eğitim modülleri ekliyoruz. Bu kapsamda 14-17 yaş arası gençlere yapay zeka eğitimleri vereceğiz." şeklinde konuştu.

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği iş birliğiyle faliyete geçirilen "Yarını Kodlayanlar" projesine yeni eğitim modülleri eklendi.

Türkiye'nin dört bir köşesinde 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimlerinin verildiği projede, hem hitap edilen yaş grubu büyütüldüi hem de eğitim içeriklerini zenginleştirecek önemli bir  aşama kaydedildi. Bu bağlamda, uluslararası eğitim platformlarından The Clubhouse Network ile yapılan iş birliği kapsamında 14-17 yaş arasındaki gençlere yapay zeka eğitimleri verilecek.

Türkiye'de bir ilk olan bu iş birliğiyle ağustos ayı sonuna kadar İstanbul, Ankara ve Trabzon'da toplam 1000 gence ulaşılması amaçlanıyor.

Proje için 45 gönüllü eğitmen, minimum 3 hafta, maksimum 3 ay boyunca, haftada 2 gün gençlerle çalışıp onların proje geliştirmelerine yardımcı olacak. Her bir genç, toplam minimum 24 saatlik, maksimum 180 saatlik eğitim görecek

Türkiye'deki ilk The Clubhouse Net.work sınıfının açılışı için İTÜ Ayazağa yerleşkesindeki bilgi işlem binasında gerçekleştirilen törene İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Başkanı Yardımcısı Civan Sözkesen yer aldı.

Törende konuşan İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, bu gibi iş birliklerini gönülden desteklediklerini söyledi. Yazıcı, "Biz de bakanlık olarak üzerimize düşeni en üst düzeyde gerçekleştireceğiz. Kazanan çocuklarımız, geleceğimiz ve ülkemiz olacak." şeklinde konuştu.