Teknopark İstanbul’un alanında ilk siber güvenlik mesleki lisesi ‘Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ bu yıl da başarılı öğrencilere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

LGS'DE YÜZDELİK DİLİME GİREN ÖĞRENCİLERİ KABUL EDİYOR

Lise ile birlikte yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişimine ve bu alandaki yetişmiş insan gücü açığını kapatmaya odaklanan Teknopark İstanbul, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında kurumun yerleşkesi içerisinde faaliyetlerine başladı ve daha ilk yılında Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavı'nda yüzde 1'lik dilimden öğrenci alan meslek liseleri arasına girmeyi başardı.

LGS'de başarılı olan öğrencilerin tercih ettiği liseye geçtiğimiz dönem, yüzdelik dilimleri 0,47 ile 5,41 arasında değişen 30 öğrenci kabul edildi. Böylece lise, ASELSAN MTAL ve İTÜ MTAL ile birlikte en başarılı yüzde 1'lik dilimden öğrenci alan meslek liseleri arasına katıldı.

ÖĞRENCİLERE GENİŞ STAJ OLANAKLARI SAĞLANIYOR

Teknopark İstanbul MTAL, 30 Haziran’da başlayacak tercih döneminde de söz konusu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencileri kabul edecek okul, İngilizce hazırlık sınıfıyla beraber 5 yıl boyunca yatılı olarak siber güvenlik odaklı bir eğitim sunuyor.

Sızma testi, adli bilişim, yapay zeka ve siber tatbikat laboratuvarları da yer alan lisede eğitim görecek öğrencilere Teknopark İstanbul başta olmak üzere siber güvenlik faaliyeti yürüten firmalarda geniş staj imkanları sunuluyor.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen lisede T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’nın da okul inşaatı tamamlandığında sınıf atölye kurulumu, öğretmenlere mesleki hizmet desteği, mevcut öğrencilerin yetkinliklerine göre eğitim verilmesi ve mezun öğrencilere kariyer fırsatı gibi konularda destek sunulması bekleniyor.

Öğrenciler; Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesine üye şirketlerde özel atölye çalışmalarında eğitim alabiliyor ve uzmanlaşmak istedikleri alanı keşfetmeleri için bilişim teknolojileri firmalarına teknik gezilerde bulunabiliyor. 

"EKOSİSTEMİN OLUŞMASINA KATKI SAĞLAYACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Konuyla ilişkin değerlendirmelerde bulunan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, siber güvenliğin tüm dünyanın üzerinde durduğu bir alan haline geldiğinin, devlet verilerinin güvenli olmasının kritik önem taşıdığının altını çizdi.

Türkiye'nin söz konusu alanda güçlü ve önde gelen ülkelerden biri olabileceğini kaydeden Topçu, sektördeki kalifiye uzman açığına dikkat çekti ve bu kapsamda hizmet verecek Türkiye’nin ilk ve tek siber güvenlik meslek lisesine ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Öğrencilerinin liselerinde söz konusu alanda birçok farklı dalda kaliteli eğitim alma fırsatı bulacaklarını belirten Topçu, sözlerine şöyle devam etti:

"Okulumuz, siber güvenlik özelinde çalışan firmalarla bir arada olması nedeniyle burada yetişen öğrencilerimiz için oldukça verimli bir okul konumunda bulunuyor. Yeni dönemde de lisemizi tercih eden gençlerimizi Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’da faaliyet gösteren firmalarımızla birçok uygulamada bir araya getirmeye devam edeceğiz. Meslek lisemiz ile ülkemizde yerli ve milli teknolojilerle donatılmış bir siber güvenlik ekosisteminin oluşmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz."