Keepnet Labs'in İzmir Bakırçay Üniversitesi işbirliği kapsamında yapılacak siber güvenlik odaklı yapay zeka çalışmaları sonucundaki ürün Avrupa ve ABD’de kullanılacak.

İngiltere’de kurulan ve tamamı Türk Ar-Ge ekiplerinin ürünü siber güvenlik yazılımları geliştiren Keepnet Labs, İzmir Bakırçay Üniversitesi ile yapay zeka konusunda iş birliği protokolü imzaladığını duyurdu.

İş birliğiyle üniversite bünyesindeki "Veri Analitiği ve Mekansal Veri Modelleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (VAM)" ile ortak çalışma gruplarının oluşturulması ve siber güvenlik odaklı yapay zeka çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor.

Türkiye'de üretilen ve yapay zeka kullanılan nihai ürün ise, Türkiye ile birlikte Avrupa'da İngiltere ve Fransa'nın yanı sıra ABD'de kullanıcılara ulaşacak.

HANGİ KONULARDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK?

Firma, VAM ile siber güvenlik başlığında ve e-posta güvenliği gibi ilgili alt alanlarında, tanımlayıcı ve kestirimci veri analitiği konularında çalışma yürütecek. 

Söz konusu iş birliğiyle Türkiye’deki yetkin insan gücünün ve yüksek teknoloji sahipliğinin artmasına katkı sağlanacak, İzmir Bakırçay Üniversitesi de ürettiği bilgiyi ve deneyimini pratik hale getirerek Keepnet Labs aracılığıyla tüm dünyanın kullanımına sunacak.

BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR VE FARKLI ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Keepnet Labs ve VAM arasındaki işbirliğiyle gerçekleştirilecek diğer faaliyetler arasında bilimsel araştırmalar, Ar-Ge projeleri, literatür taramaları ve raporlama, ortak bilimsel ve eğitici toplantılar ile webinar’lar, atölye çalışmaları, kitap ve broşürler, veri paylaşımı gelecek. Ayrıca, projelerde ya da akademik eğitimlerde firma ve üniversite personeli görev alabilecek.

İzmir Bakırçay Üniversitesi bünyesinde yıl içerisinde kurulan VAM, başta sağlık, çevre, mühendislik ve finans gelen alanlarda araştırmacıların ve kuruluşların ihtiyacı olan büyük ölçekli veri analitiği sistemlerinin tasarımını, analizini ve uygulamasını gerçekleştiriyor.

Öncelikli hedefi bölgesel, ulusal ve uluslararası sorunlara büyük veri analitiği uygulamaları ile sürdürülebilir çözümler hazırlamak olan merkez, kar amacı güdülmeyen süreci ile toplumun fayda sağlaması adına politikalar üretecek.