İSTANBUL (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olan  Mehmet Fatih Kacır, "Bütün şirketlerimize yerli teknoloji ürünlerine güvenmelerini, onların ticarileşmesine kaldıraç olacak yaklaşımlar geliştirmelerini tavsiye ediyorum. İnanıyorum ki Türkiye'nin mühendislerinin, Türkiye'nin araştırmacılarının geliştirdiği ürünler ve hizmetler, her alanda dünyanın en iyisi olma yetkinliğine ve niteliğine sahip." şeklinde konuştu.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından desteklenen, Boğaziçi Üniversitesi tarafından İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi (İDOSB) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) ortaklığıyla geliştirilen Türkiye'de Dijital Dönüşüm Değerlendirme Aracı (D3A) 2019-2020 Sonuç Raporu açıklandı.

Sonuçların açıklandığı dijital etkinlikte kbir konuşma yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Kacır, pandemi dönemiyle birlikte dünyada öz yeterlilik ve dijital dönüşüm kavramlarının önem kazandığını belirtti.

Kacır, "Bu zorlu dönemde güçlü ekonomiler olarak kabul edilen pek çok ülkenin dahi vatandaşlarına en temel ihtiyaçlarını tedarik etmekte ciddi güçlüklerle karşı karşıya kaldıklarına bütün dünya şahit oldu maalesef. Aslında küreselleşmenin hızıyla birlikte ortaya çıkan üretim ve tedarik modelleri büyük ölçüde sorgulanır hale geldi."  şeklinde konuştu.

Önümüzdeki dönemde çok sayıda ülkenin öz yeterlilik konusunda adımlar atacağını dile getiren Kacır, ülkelerin tedarik ağlarında önemli değişiklikler görülebileceğini belirtti.

Pandemi süresince dijitalleşmenin insanlar için önemli kolaylıklar getirdiğinivurgulayan Kacır, "Önümüzdeki 5-10 yıl gerçekleşmesi öngörülen dijital dönüşüm süreçlerinin sadece birkaç ay içerisinde ticari hayatta, devlet yönetiminde, uzaktan eğitim, uzaktan sağlık gibi alanlarda, uzaktan çalışma alanlarında hayatı çok kolaylaştırdığını ve hayatın sürekliliğini sağladığını hep birlikte gördük."  şeklinde konuştu.

Kacır, dijital dönüşümün; hızını artırarak bireylerin, şirketlerin ve hükümetlerin uygulamalarını değiştireceğini belirtti.