Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte faaliyete başlayan "Model Fabrika"nın Türkiye'de alanındaki en büyük tesis olacağını bildirdi. 

"EKONOMİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREVİ YERİNE GETİRECEK"

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Davut Gül ve beraberindeki heyet söz konusu tesisi gezerek incelemelerde bulundu. 

Heyette Gül'e, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve Saha Koordinatörü Seraceddin Yüzgülen eşlik etti.

Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, GSO ve UNDP iş birliğinde, Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle imalat sanayisinde üretim verimliliğinin artırılması ve Endüstri 4.0'ın sağlanması hedefiyle kurulan tesisin, Gaziantep ve Türkiye ekonomisi için önemli bir işlevi yerine getireceğini söyledi.

"DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR"

Gül, kurulan tesisin alanındaki önemli yatırımlardan olduğuna işaret ederek "Burası çok güzel bir tesis ve bu merkezden dünyada 24 tane var, 7 tanesi Türkiye'de bulunuyor. Zaten ülkemizde olan model fabrikaların en güzeli ve en büyüğü Gaziantep’te olacak. Başta Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkür ediyorum. Çok güzel bir tesis olmuş. Bu merkezde, başta KOBİ'ler olmak üzere üretim yapan her işletmenin, her fabrikanın üretim zincirlerinin daha verimli olabilmesi, katma değerin ortaya çıkabilmesi, israfın ortadan kalkması için üniversiteler ve uzmanlarla iş birliği içerisinde danışmanlık hizmeti veriliyor. Sanayicilerimizin ve üretim yapan herkesin burayı görmesini tavsiye ediyorum." şeklinde konuştu.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise, tesis sayesinde şehirde verimliliğin artacağının ve kentin çok daha ileriye taşınacağının altını çizdi.

ENDÜSTRİ 4.0'DAKİ DÖNÜŞÜMLER GÖSTERİLİYOR

Model fabrikada gerçek bir ürünün, üretim süreçleri üzerinden hazırlanan teorik ve uygulamalı müfredat ile enerji verimliliğinden liderliğe, süreç yönetiminden değişim psikolojisine toplam 22 farklı modül ile yalın üretim ve Endüstri 4.0 yolunda yaşanması gereken dönüşüm anlatılıyor.

Ayrıca üretimin her evresi işletmelerin karar vericilerine ve liderlerine uygulatarak deneyim sağlanıyor ve kendi işletmelerinde dönüşümü başlatmaları için bir bakıma rehberlik ediyor. (AA)