Programla eğitim gören, kurum çalışanları arasında Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) değerlendirmesinde başarılı olan 25 kişi MIT-Turkcell IOT Bootcamp'a katılma hakkı kazandı.
Geleceğin dünyasında rol alacak, öncü mamul ve hizmetler üretmeye fokuslanan Turkcell’in, kurum çalışanlarını geleceğin dünyasında konuşlamak üzere kurguladığı, Turkcell Digital Masters Programı’nın ilk mezunlarına sertifikaları verildi.
 

TURKCELL AKADEMİDE GÜNDE 10 SAAT EĞİTİM ALDILAR

Turkcell Akademi ve uluslararası bir marka olan, online eğitim platformu Udacity ile müştereken uygulamaya aldığı Turkcell Digital Masters ile kurum çalışanları; veri analizi, makina, yapay zeka, veri bilimi, programlama ve iş analizi branşlarında, sıkılaştırılmış bir eğitim aldılar.
Dokuz aylık süreçte, bin 88 Turkcell çalışanı, günde 10 saatlik eğitimle ve 4 bin 878 proje hazırlayarak, eğitimlerini tamamladılar. Programı tamamlayan mezunlar, yapılan bir organizasyon ile sertifikalarını Turkcell Başkanı Ahmet Akça’nın elinden aldı.
 

DÜNYADA İLK DİJİTAL OPERATÖR

Sertifikaya hak kazanan 721 çalışan için organize edilen törende, Akça, Türkiye’nin geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi.
Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu İşçi Sezen, firmanın dünyadaki ilk dijital operatörü unvanıyla, çalışanlarını Endüstri 4.0’a hazırladığını belirterek, kurumun en önemli gücünün çalışanlarından geldiği bilinciyle hareket ettiğini kaydetti.