Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, bütün firmaların fiber altyapıyı tesis etme işinde işbirliğine davet etti. Genel müdür Kaan Terzioğlu, altyapıya erişimin, firmalar arası rekabetin konusu olmaması gerektiğinin altını çizerek, “Ülkemizdeki bütün fiber firmalar, bağımsız bir firma çatısında işbirliği yapsın.

KAMU, ÖZEL BİRLİKTE ŞİRKET KURALIM

Hükümetimiz de TÜRKSAT’ı özelleştirmesin ve oradaki varlıklarını da, bu bağımsız şirkete koysun. Bu firmanın yüzde 51’i kamuya bırakılabilir.
Söz konusu firmaya, Türkiye'nin fiber altyapısının kurulması misyonunu yükleyelim.
Sonrasında, fiber altyapısını kuran firmamız, bono da çıkarabilir, halka da açılıp, ülkemizin değeri olabilir” dedi.

5G’DE ÇOCUKLARI KORUMA ÇÖZÜMLERİ…

Terzioğlu, yine 5G'de sağlıklı iklimde yürünmesi,  ve işbirliği içinde altyapıya erişimin önünün açılması gerek.
Turkcell, güvenlik konusundaciddi çalışmalar yürütüyor. Şimdilik, bu konuda aldığımız yolun detaylarını paylaşmak, uygunsuz olacak. Bununla birlikte çocuklarla ilgili, kısa süre sonra, son derece kritik, koruma ve eğitim çözümlerimizi devereye alacağız."
"Fiber altyapıyı, her firma ayrı ayrı ve eş zamanlı tamamlaması mümkün değil. Bu iş, 15 milyar dolara mal olur. Buna karşılık, birleşsek ve  şu andan itibaren fiber altyapıda işbirliğine gitsek, bu iş 2 milyar dolara çözülecek.
 
ENDÜSTRİ 4.0’IN ALTYAPISI 5 G
 
Hal böyle olunca, kamunun hedefi de, bu kadar kritik olan bu altyapının en hızlı tesis edilmesi olmalı. ‘5G ihalesiyle, spektrum parası isteyim' yaklaşımından vazgeçip, piyasa oyuncularına 'En iyi 5G altyapısını, tesis et' yolunu seçmesine ihtiyaç var. Salt, ‘Hazine’ye gelir yazalım’ yaklaşımı zarar getirir.
İşi, tek networkte birleşerek çözmeli, dijital ekonomiyi devreye almalıyız. Bu durum, ülkemizin telekom sektörünün geleceğini çizecektir."dedi.