Bursa merkezli önde gelen global otomotiv yan sanayi firmasında hattın otomasyonunda esnek TBEN-L serisi Turck ürünleri ile ihtiyaçlar doğrultusunda saha haberleşme konfigürasyonları oluşturuldu. Ürünlerin cam elyaf yapısı, yüksek titreşim ve darbe dayanımı ile yüksek IP koruma sınıfları yoluyla uzun vadede oluşabilecek kaynak ve kaynak ortamı kaynaklı sorunları minimuma indirildi. Bu ürünlerle birlikte fikstürlerde Uprox serisi faktör 1 endüktf sensörlerle kaynak ortamında parça algılaması sağlandı. Pim çakma operasyonlarında ise pimlerin yüksek doğruluklu LE250 serisi lazer sensörlerle 0.2mm hassasiyetle tip doğrulaması yapıldı. 

BAKIM SÜRELERİ KISALDI, MALİYETLER AZALDI

Projede yan sanayi üreticisi, multiprotokol ile kontrolcüden bağımsız saha haberleşmesi çözümleri, kaynağa dayanıklı Uprox ürünlerle bakım sürelerini kısaltıp, maliyetleri azaltırken, yüksek çözünürlüklü mesafe sensörü ile tip karışmalarının da önüne geçilmesi sağlandı. Bunu yanısıra yüksek maliyetli çelik kafalı ürünler yerine standart teflon ürünlerle performanstan ödün vermeden maliyet avantajı elde edildi. 

Projenin sonunda firma yetkilileri, stoklu olarak kaynak hatlarında ihtiyaç duyulan tüm saha haberleşmesi, sensör ve aksesuarlarının tek elden tedarik edilmesinin, iş yükünü azalttığını ve Turck’un öncü teknolojileri ile de ciddi performans artışı sağladıklarını ilettiler.