Wipelot CEO’su Rifat Ok, 5G ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) alanındaki yeni teknolojik gelişmelerle birlikte iş yapış biçimlerinin kökten değişeceğini, görünmeyeni görünür hale getiren haberleşme sistemlerinin çok daha akıllı ve dijital bir üretim düzenini, daha hızlı ve verimli iş süreçlerini beraberinde getireceğini belirtti.

"PANDEMİDE İŞLETMELER İÇİN ÖNEMİNİ GÖRDÜK"

Ok, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pek çok alanda etkisini genişletmeye devam eden IoT olarak adlandırılan Nesnelerin İnterneti (Internet of Things) teknolojileriyle yakın zamanda hayatın tamamen değişeceğini, ekonominin ayrılmaz bir parçası haline dönüşeceğini dile getirdi.

Sanayinin yanı sıra başta sağlık, tarım, perakende, imalat, ulaştırma ve kamu hizmetleri gibi pek çok alanda etkisini gittikçe artıracağını söyleyen Ok, "Bu sayede işletmeler, verimlilik ve üretkenlikten ödün vermeden birçok iş sürecini hızlandıracak. Zaten pandemi sürecinde endüstriyel IoT’nin iş süreçlerinin kesintisiz devam etmesine imkan verdiğini ve işletmeler için hayati önem taşıdığını gördük." dedi.

"YENİ BİR DÜNYA DÜZENİ GELİYOR"

Endüstriyel IoT sistemleri sayesinde üretimde kullanılan akıllı cihazların insan hatasını en aza indireceğini vurgulayan Ok, 5G’nin IoT teknolojisinin hızla gelişmesine ve büyümesine olanak sağladığını ifade etti.

Ok, sözlerine şöyle devam etti:

“Yepyeni standartları konuşacağımız 5G teknolojisi tüm insanlığın ve dolayısıyla şirketlerin gündemindeki yerini aldı. Söz konusu teknolojiyle iş dünyasında ve özellikle teknoloji şirketlerinde büyük bir değişimin ve dönüşümün yaşanacağını rahatlıkla söylemek mümkün. Yeni teknolojilerle birlikte tüketicilerin de değerleri, davranışları ve beklentilerinin farklılaşacağını ve bu yeniliklerin yaşamlarımıza etkilerinin daha yaygın ve daha derin olacağını düşünüyoruz. Bu durum da otomatik olarak iş yapış şekillerimizi değiştirecek. Bu sürecin en önemli yapı taşı ise, dijital dönüşümün de temelini oluşturan IIoT alanındaki teknolojik gelişmeler olacak. Farklı sektörlerde görünmeyeni görünür hale getiren bu haberleşme sistemleri, çok daha akıllı ve dijital bir üretim düzenini, daha hızlı ve verimli iş süreçlerini beraberinde getirecek.”