Endüstri ve Enformasyon Teknolojisi Bakanlığı tarafından açıklamaya göre, 2020 yılında yaklaşık 580 bin baz istasyonu kuran Çin, tüm şehirlerine 5G’yi ulaştırmayı başardı.

TÜM KENTLER 5G KAPSAMINA ALINDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada Çin, yeni altyapı tesislerinin geliştirilmesinin ilerletilmesine yönelik çalışmalar doğrultusunda, bu yıl içinde yaklaşık 580 bin adet 5G baz istasyonu inşa etti.

İlgili bakanlığın sözcüsü Wen Ku, gerçekleştirdiği basın toplantısında söz konusu gelişme ile ilgili olarak, vilayet düzeyindeki bütün kentlerin bundan sonra ilgili teknolojiye ait şebeke kapsamında olduğunu söyledi.

Wen Ku, ülkenin 2020'de söz konusu teknolojiye ilişkin şebekenin geliştirilmesi sürecine ivme kazandırıldığı, şebekenin geliştirilmesiyle beraber birçok farklı uygulamanın da teşvik edildiğini açıkladı.

144 MİLYON TELEFONDA VAR

Öte yandan, ülkede 2020'nin ilk 11 ayında piyasaya sürülen 5G cep telefonu sayısı ise 144 milyona ulaştığı bildirildi. Halihazırda Çin’de bu teknolojiye uyumlu 199 yeni model bulunuyor.

Bakanlığın, yüksek kaliteli şebeke ve veri merkezi oluşturmaya devam edeceği, üretim, enerji ve ulaştırma gibi alanlarda uygulamaları teşvik etmeyi sürdüreceği öğrenildi.