TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı (BİGG), inovasyon odaklı iş fikirlerini olan girişimcileri destekliyor. İş fikirlerinin katma değerinin ve istihdam yaratma potansiyelinin yüksek girişimlere dönüşebilmesi için desteklenen girişimcilere girişimcilik eğitimi de veriliyor. 

1512 programının 2020 yılı çağrısında içinde üniversite teknoloji transfer ofislerinin, bankaların ve sanayi şirketlerinin bulunmuş olan 63 uygulayıcı kuruluş başvuruları alınacak. Böylelikle uygulama aşamasında girişimcilerle birlikte program faaliyetleri gerçekleştirilmiş olunacak. 21 Ekim’de başlatılan uygulayıcı kuruluşlara iş fikri başvurularına son baş vuru süreci 15 Aralık Salı tarihine kadar devam edecek.

200 bin TL’ye kadar destek 

BİGG kapsamındaki desteklenmeye hak kazanan projelerin şirket kurma sürecinde doğru kararlarla yönetilmesine işaret eden IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, programdan verimli bir şekilde faydalanılması için danışmanlık hizmeti verdiklerinin altını çizdi. BİGG programına başvuruları kabul edilen girişimcilerin firmalarını kurmalarının ardından 200 bin TL'ye kadar sermaye desteğinin sağlandığını dile getiren Şenel, bu desteğin teknoloji ve yenilik alanındaki iş fikri bulunan girişimcilere hayallerini hayata geçirmesinde hem maddi güç hem de motivsyon sağladığını vurguladı. Kendilerinin destekten faydalanmaya hak kazanmış girişimcileri yönlendirdiklerini, şirketleşme süreçlerinde danışmanlık hizmeti verdiklerini belirten Şenel, bu fikirlerin  hayata geçmesinde ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. 

21 ilden başvuru yapılabiliyor

Uygulayıcı kuruluş sayısının 23’ten 63’e çıkmasına işaret eden Şenel, böylelikle girişimcilerin BiGG programına 21 ilden başvuru yapabildiğine işaret etti. Başvuru yapılabilen illerin İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Konya, Erzurum, Kayseri, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Ispata, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon ve Van olduğunu söyledi