Bursa Model Fabrika projesinde MES altyapısı ile örnek bir çalışmaya imza attıklarını söyleyen trexDCAS Pazarlama Koordinatörü Furkan Işık; çalışmaları doğrultusunda model fabrikadan faydalanacak sanayi yatırımcılarının kayıplarını nasıl bulacağı, verimliliklerini nasıl arttıracakları konusunda danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. Işık, “Ülkemizin gelişimine katkı sağlamak bizim yegâne borcumuzdur ve bu çalışmayı tüm ülke genelinde kurulacak model fabrikalarda uygulamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

trexDCAS’ın 2019 YILI İŞ GÜNDEMİNİ ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?

trexDCAS için yeniliklerin, inovasyonun ve başarının yılı olması için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Öncelik olarak Mert Yazılım Ar-Ge Merkezi çatısı altında yapımı devam eden plazamıza geçiş yapacağız. Her geçen gün ekibimiz büyüyor ve bu büyüme sürecinde müşterilerimize verdiğimiz hizmet alt yapımızı en üst düzeyde tutmak adına tüm ekip arkadaşlarımızla canla başla çalışıyoruz. İç pazar ve dış pazar odaklı gelişim sürecimizde pazarlama faaliyetlerimizi 2019 yılı içerisinde çok daha fazla artırarak, sektörde bulunan pazar payımızı genişletmeyi planlıyoruz.

trexDCAS 2019 gündeminin en başında ihracat oranımızı arttırmak geliyor. Yurt dışında organize edilen birçok fuar ve etkinlikte yer alıyoruz. MES projelerinde dünya çapındaki müşterilerimizin referansları ile geldiğimiz noktada, yurt dışı pazarında hızlı bir yükseliş yakalamamızı sağlıyor. Bu yıl içerisinde Dubai lokasyonlu ArabPLast Fuarı’nda yerimizi aldık, Orta Doğu’nun en büyük plastik fuarında, plastik sektöründe özelleştirilmiş alt yapımızı servis ettik. Birçok sektörde olduğu gibi plastik sektöründe de MES projeleri üzerindeki uyguladığımız geliştirmeler, ziyaretçilerin bir hayli dikkatini çekti. Bunun yanı sıra şubat ayında katılacağımız bölgenin en büyük gıda fuarı olan Gulfood Fuarı’nda da MES projelerinde ülkemizi temsil edeceğiz. Bünyemizde bulunan birçok gıda firmasına sunduğumuz hizmetlerde fark yaratmış durumdayız. Sadece standart MES uygulamasını müşterimize sunmuyoruz, mühendislerimiz müşterilerin sorunlarını, istek ve taleplerini en ince ayrıntısına kadar dinleyip, müşteriye özel çözümler üreterek geniş kapsamlı bir altyapı sunuyor. Biz firma olarak içinde bulunduğumuz konumun gayet net farkındayız, küresel çapta birçok firma ile karşı karşıya geliyoruz. Gerek teknolojik alt yapımız gerek fiyat/performans perspektifinden baktığımızda ciddi bir oyuncuyuz. Biz tüm sektörler için çözüm üreten ve ürettiği çözümlerinin tamamının sahada kullanıldığı bir pozisyondayız. Bu gün otomotiv, şişeleme dolum, ilaç, gıda, sac şekillendirme, plastik enjeksiyon, kablo ve beyaz eşya gibi daha bir çok sektörde sahadayız, bununla birlikte bu sektörlerin hepsinde dünyaca tanınan bilinen referans alt yapısına sahibiz.

‘FABRİKANI KEŞFET’ ETKİNLİĞİNİN HEDEFİ VE İÇERİĞİNİ ANLATIR MISINIZ?

2019 yılı içerisinde Türkiye’nin farklı bölgelerinde planladığımız bir etkinlik silsilemiz var. Fabrikanı KEŞFET başlığı ile düzenleyeceğimiz bu etkinlerde katılımcılara, genel ve sektörel olarak Endüstri 4.0 ve MES sistemlerinde gelinen son noktayı aktaracağız. Bizim organize ettiğimiz ve düzenleyeceğimiz bölgedeki sanayi odalarının da desteğini alarak ilerlediğimiz bu etkinliklerin önemli bir kısmı var. Mevcut sistemimizi kullanan ve artık çözüm partneri olarak ilerlediğimiz firmalarımızın yöneticileri etkinliğimizde konuşmacı olarak yer alıyor. Sektörel olarak davet ettiğimiz partnerlerimiz kendi sektörlerinde bizim onlara ne kattığımızı, sağladığımız faydadan ne kazandıklarını, MES sistemlerini kendi makina alt yapılarına nasıl uyarladıklarını, sektörel olarak onlar için hangi özel çözümleri ürettiğimizi ve en önemlisi bizimle birlikte geçirdikleri zaman diliminde nasıl sırt sırta verimliliği en üst seviyelere çıkartmak için çalıştığımızı dile getiriyorlar. Bu konu bizim için gerçekten çok değerli, bu gün dünyanın birçok farklı ülkesine ihracat yapan bir firma olarak gelinen bu noktada başarmış olduklarınızdan memnun olan firmaların sizleri anlatması gurur verici. Ürünlerimizin kullanıldığı 3 kıtada sektörünün lider firmalarından topladığımız know-how ile ülkemizde çalıştığımız firmaları ileriye götürmek için emek sarf ediyoruz. Biz Fabrikanı KEŞFET etkinliği ile Türkiye’de faaliyet gösteren firmalarımızın daha fazla verimlilik kaybetmeden kayıplarını bulması için, MES sistemlerini üretim sahalarına entegre etmesinin ne kadar önemli olduğunu anlatacağız ve bunu yine kendi üretim sahalarına entegre edip fayda sağlayanlar anlatacak. Bu proje tam anlamıyla bir bilinçlendirme ve daha verimli üretim sahalarına sahip olmamız için gerekenlerin nasıl yapılacağını anlatan bir etkinlik.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde düzenleyeceğimize etkinliklerin yanı sıra, trexAKADEMİ kapsamında birçok farklı projeye imzamızı atacağız. trexAKADEMİ tam anlamıyla Endüstri 4.0 kapsamında faaliyet gösterecek. Eğitimler, seminerler, etkinlikler, üniversite iş birlikleri, sivil toplum kuruluşları ile iş birlikleri, ticaret odaları ve dernekler çatısında ciddi kazanımların elde edileceği bir organizasyon kurduk. Daha bilinçli, daha faydalı, daha bilgili bir toplum oluşturmak için çalışacak trexAKADEMİ. Bu çatı altında bir çok üniversite de endüstri mühendisliği, makina mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve üretim sahalarında çalışacak gençlerimizi eğiteceğiz. İlerleyen zamanlarda yürüteceğimiz faaliyetleri duyuracağız.

BUTEKOM çatısı altında kurulan BURSA MODEL FABRİKA projesinde de MES alt yapımız ile örnek bir çalışmaya imza attık. Çalışmalarımız doğrultusunda model fabrikadan faydalanacak sanayi yatırımcılarının kayıplarını nasıl bulacağı, verimliliklerini nasıl arttıracakları konusunda detaylı bilgi akışı sağlıyoruz. Model fabrikadaki konumumuz trexDCAS olarak MES sistemlerini sponsorluk kapsamında BUTEKOMA hediye ettik. Ülkemizin gelişimine katkı sağlamak bizim yegâne borcumuzdur ve bu çalışmayı tüm ülke genelinde kurulacak model fabrikalarda uygulamak istiyoruz.