trexDCAS Pazarlama Koordinatörü Furkan Işık, WIN Eurasia 2019 Fuarı’nda sundukları hizmetleri ve yenilikleri ST Endüstri Medya ile paylaştı. WIN Fuarı’nın 2. gününde de yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirterek, “trexAKADEMİ altında müşteri eğitimlerimize başladık. Bu anlamda Kaizen, 5S ve SMED atölyeleri kuruyoruz. Fuarda ‘uygulama okulu’ projesinin tanıtımını yapmaya başladık. İki hafta kadar önce yeni yerimize geçtik ve trexAKADEMİ uygulama okulunun startını yeni yerimizde vermiş olduk. Bu okulda, mevcut müşterilerimizin üretim planlama, bakım ve kalite ekipleri, atölyelerimizde verimliliklerini nasıl yükselteceklerinin, POKA YOKE’leri nasıl yapacaklarının, kendi fabrikalarında verimlilikleri nasıl en üst seviyeye çıkartabileceklerinin eğitimlerini uzman kişilerden alacaklar” dedi. 

“GEREKSİZ MAKİNA YATIRIMLARININ DA ÖNÜNE GEÇİLECEK”

Fabrikalarda ve tesislerde ciddi anlamda kayıpların yaşandığını söyleyen Furkan Işık, “Durup dururken yeni makina alıyor, mevcut hatlara yeni teçhizatlar yüklüyoruz, aslında bunların birçoğunu eklemeye ihtiyaç yok. İşte bunu bizim üreticilerimize anlatmamız gerekiyor. ‘Mevcut makina parkuru ve altyapınızla çok rahat biçimde verimliliğinizi yüksek seviyelere çıkartabilirsiniz’ mesajını onlara vermemiz gerekiyor. Fabrikalarda üretim süreçlerindeki milisaniye mertebesindeki kayıpları bile topladığınızda, yıl içinde bunlar çok ciddi kayıplar haline geliyor, işte bu kayıpları ortadan kaldırarak verimliliklerini artırdıklarda başka bir ek yatırıma çoğunlukla gerek kalmadığını görecekler. trexAKADEMİ ve uygulama okulunun da temel hedefi budur” dedi. 

“FABRİKALARDAKİ KAYIPLAR MİLLİ SERVET”

Işık, “Kendi yerimizde, makina, elektrik elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinin son sınıf öğrencilerine Endüstri 4.0, MES çatısı altındaki eğitimlerimizin yanısıra, Kaizen eğitimlerimizi de vermeye başlayacağız. Uygulama okulunda hem teoride hem de uygulamada bu işi öğrenip neyin nasıl yapıldığını görerek iş hayatlarına atılacaklar. Zira buradaki kayıplar sadece o işletmenin değil hepimizin cebinden çıkıyor, bu kayıplar aslında birer milli servet. Bu parayı bizim içeride tutmamız lazım, trexAKADEMİ de bunun için var” dedi.