trexAKADEMİ, Mert Yazılım Ar-Ge Plaza'da işletmelerin verimliliklerini artırmalarını sağlayacak eğitimlerine başlıyor. Değer algısını ürettiği çözümler ile harmanlayan, müşterilerini çözüm ortaklarına dönüştüren ve hizmetini dünyanın her noktasını götürmek için çalışan şirket vereceği eğitimlerle, Endüstri 4.0’a geçiş süreçlerinde fabrikaların üretimlerine değer katmalarını sağlayacak. trexAKADEMİ tarafından verilecek eğitimler ile makinalar başta olmak üzere üretim hatlarının ve fabrikaların operasyonel performansının hesaplanmasına ve geliştirilmesine odaklanılacak. Bu konuda temel göstergelerden bir tanesi olan OEE kavramı, OEE bileşenleri ve hesaplamasıyla ilgili yaklaşımlar, metotlar ve uygulama örnekleri eğitimlerde paylaşılacak. 

EĞİTİM PROGRAMI 2 GÜN SÜRECEK 

Eğitimler 2 günlük maksimum 15 kişilik gruplar halinde yapılacak ve ilk gün KAİZEN, ikinci gün OEE Analiz eğitimi şeklinde düzenlenecek. 09:30 - 16:30 saatleri arasında Mert Yazılım Ar-Ge Plaza'da yapılacak eğitimlerin konuları da belirlendi. 

KAİZEN EĞİTİMİ İÇERİĞİNDE NELER VAR?

İlk gün Kaizen tanımından başlayarak, Kaizen’in kullanıcılar için bir çözüm olup olamayacağı, değer ve MUDA’nın tanıtımı, yedi tip MUDA’nın, 16 büyük kaybın anlatılacağı eğitimde; gözlem yapma, veri toplama ve ölçüm tekniklerinin tanımı, problem çözme tekniklerinin devamında Türkiye'de uygulanan Kaizen türleri ve deneyimlerin paylaşımı aktarılacak. Son olarak Kaizen uygulama ve yönetme süreçleri ile birlikte workshop’larla eğitim sonra erecek. 

OEE ANALİZ EĞİTİMİNDE NELER ANLATILACAK? 

İkinci gün ise OEE kavramı ve bileşenlerinin anlatımı ile başlayacak eğitimlerde, ilk olarak farklı proses akış tipleri için OEE hesaplaması, farklı proses akış tipleri için hız kaybı hesabı paylaşılacak. OEE ile birlikte makina&ekipman kayıplarının bulunması ve operasyonel ve yönetimsel OEE yaklaşımı ile devam edilecek eğitimde, fabrika OEE hesaplaması, kayıp kavramı ve kayıpların tanımlanarak sınıflandırılması, kayıp yapısı analizi de yapılacak. Eğitimlerde son olarak örnek vaka çalışmalarına yer verilecek.