Üretim Takip Sistemi’nde; sistemden alınacak üretim ve duruş sinyalleri yoluyla üretim adedi ve duruş zamanları, iş emri bilgisi, manuel girilecek duruş bilgisi, manuel veya olabiliyorsa otomatik girilecek hurda-fire bilgisi ile oluşturulacak olan verilerle aşağıdaki analizler yapılabiliyor.

* Makina, Ekipman, Hat Planlama (GANTT Çizelgeleme) yapılabilir.
* OEE standartlarında verimlilik analizi yapılabilir.
* Çevirim zamanı (operasyon süresi) analizleri yapılabilir.
* Ortalama hız analizleri yapılabilir.
* Kayıp zamanların tespiti ve analizleri yapılabilir.
* İş değişim-setup süreleri analiz edilebilir.
* Arıza müdahale süreleri analiz edilebilir. (MTTR/MTBF analiz edilebilir)
* Arıza tamamlanma süreleri analiz edilebilir.
* Üretim miktarları analiz edilebilir.
* Hurda-Fire miktarları ve sebepleri analiz edilebilir.
* İş emri, sipariş, operasyon bazında gerçek zamanlı enerji tüketimi analizi başlıkları altında enerji analizi yapılabilir.
* Online Monitoring (DCAS Live – Web Browser, Windows Phone, Iphone ve Androıd sürümleri mevcut olup ilgili store’lardan indirilebilir.
* Andon Uygulamaları yapılabilir; her boyutta LCD TV ile uygulanabilir ve sınırsız özelleştirilebilen formlar tasarlanabilir.

İŞLETMEYİ GÖRSEL HALE GETİREBİLİYOR

Uygulama kapsamında sağlanan veriler ve alıcılara otomatik olarak gönderilen maillerle raporlamalar alınabiliyor. Bunların dışında sınırsız rapor üretmek adına gerekli araçlar yazılım içerisinde yer alıyor. Sürükle bırak biçiminde sınırsız konfigürasyonda rapor türetme imkanı bulunmaktadır.
Kullanıcı, kendisine özel Andon ekranlarını dakikalar içerisinde oluşturabileceği Andon Tasarım Yönetim ve Yayınlama panelinde mevcut sistem sayesinde işletmeyi görsel hale getirebiliyor.

Makina, Ekipman, Hat Planlama (GANTT Çizelgeleme)
trex DCAS sistemi içerisinde işemri bazında makina, ekipman yada hat planlaması yapılabilir, sürükle bırak şeklinde son derece esnek arayüzde makinalar anlık durumlarını ve iş yüklerini görebilir, böylece araya planlı bakım ve ya duruşlar eklenebilir. İş emirlerinin aynı arayüzde daha küçük miktarlara bölünmesi ve bu yeni işlerin makinalara dağıtılması, sürükle bırak yöntemiyle rahatça yapılabiliyor.

WEB Tabanlı Raporlama ve Online Monitoring

trex DCAS sisteminin içinde WEB tabanlı raporlama ve anlık izleme araçları mevcut olduğundan tüm kayıpları makina, ekipman, hat, personel, ve iş emri bazında anlık olarak sorgulamak mümkün. Tüm ekipmanların durumunu anlık olarak görülebiliyor.

Operasyon Çevirim Zamanı Histogram Analizi


Operasyon Çevirim Zamanı Pareto Analizi