TOSB İnovasyon Merkezi, ONO Teknoloji iş birliğiyle yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmalara güçlü ve ölçülebilir bir platform sunan Sanal Fabrika Stüdyosu’nu hizmete açtığını duyurdu.

OTOMASYON SENARYOLARINI TEST ETME İMKANI SUNUYOR

TOSB (Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi)'un yeni nesil teknolojiler ve otomotiv ekosistemi alanında önemli çalışmalara imza attığı İnovasyon Merkezi, Tasarım Atölyesi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Hızlı Prototipleme Atölyesi ve Eğitim Atölyesi birimlerine ek olarak yeni birimini bünyesine ekledi.

Sanal Fabrika Stüdyosu, üretim tesislerinin bakım süreçlerinden İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanına kadar farklı alanlarda kullanılabilirken, aynı zamanda  otomasyon senaryolarını da önceden üç boyutlu olarak simüle ederek şirketlere yönelik sağlıklı bir test imkanı sunuyor.

İlk olarak Alba Grup, Birinci Otomotiv, Eku Fren, Farplas ve KANCA firmalarının yöneticilerinin deneyimlediği stüdyonun, önümüzdeki dönemde birçok farklı markanın üretim, bakım, onarım ve güvenlik süreçlerine katkı sağlaması hedefleniyor.

"YATIRIMDAN ÖNCE SENARYOLARINI SİMÜLE EDEBİLECEKLER"

Konuya ilişkin bilgiler paylaşan TOSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dudaroğlu, “Türkiye’de alışılmışın dışında bir organize sanayi bölgesi olduğumuzu her fırsatta dile getirdiğimiz gibi bu yönde farklı projeler ve yatırımlar yapmaya devam ediyoruz. TOSB İnovasyon Merkezi de önemle üzerinde durduğumuz bir oluşum. Burada, otomotiv endüstrisinin geleceğine ilişkin birçok yenilikçi teknolojiye yönelik önemli deneyimler kazanıyoruz. Aynı zamanda, elde ettiğimiz deneyimleri TOSB içerisindeki değerli markalarımıza sunuyoruz. Tasarım Atölyesi, Dijital Dönüşüm Ofisi, Hızlı Prototipleme Atölyesi ve Eğitim Atölyesi’nin yanı sıra Katmanlı Üretim Müşteri Deneyim Merkezi, Girişim Evi, Bağlantılı ve Otonom Araç Test Parkuru ve Otonom Mentör Ağı gibi çok yönlü birimlerimiz var. Son olarak bu birimlere Sanal Fabrika Stüdyosu’nu da ekledik."

Söz konusu birimlerinin yeni nesil 3D üretim simülasyon teknolojisiyle firmalara oldukça güçlü bir öngörülebilirlik sağlayacağını belirten Dudaroğlu, bu sayede şirketlerin otomasyon yatırımı gerçekleştirmeden önce olası senaryolarını bütünüyle simüle edebileceklerine ve varsa eksikliklerini önceden görebileceklerine dikkat çekti.

"DİJİTAL FABRİKALARA BİR ADIM DAHA YAKLAŞIYORUZ"

Üretim sanayisindeki dijitalleşmenin önemini vurgulayan TOSB’un İnovasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu ise, “Öncelikle teknolojik gelişmeleri ilk deneyimleyen sektörün otomotiv sektörü olduğunun da altını çizmek gerekir. Değişim ve gelişim büyük hızla ilerliyor. Birbirleriyle bağlantılı üretim makineleri ve insan etkileşimiyle geleceğin üretim vizyonunu yaratmaya çalışıyoruz. İnovasyon Merkezi’mize eklediğimiz her yeni birim bizi bu amaç doğrultusunda dijital fabrikaları inşa etmek için bir adım daha yaklaştırıyor. Son olarak, ONO Teknoloji’nin değerli destekleriyle hayata geçirdiğimiz Sanal Fabrika Stüdyosu da bu bağlamda önemli bir amaca hizmet edecektir” şeklinde konuştu.