Türk Sanayisi başta olmak üzere tüm sektörlerin, girişimcilerin, öğrencilerin, çalışanların kısaca toplumun dijital dönüşüm sürecindeki ihtiyaçlarına rehberlik edecek bir yapıyı oluşturmak amacıyla kurulan Toplum 5.0 Akademi’nin Danışma Kurulu belli oldu.

HANGİ İSİMLER YER ALDI?

ENOSAD Kurucu ve Onursal Başkanı Dr. Emin Olcay’ın rehberlik edeceği Danışma Kurulunda, Halıcı Group CEO’su Dr. Hüseyin Halıcı Kurucu Başkan ve CEO olarak, Yönetim ve İş Geliştirme Danışmanı Kurucu Ortak Hatice Kale de İnovasyon, Girişimcilik ve İş  Geliştirme konularında Akademinin gelişimine katkı sağlayacak. 

Kurulda ayrıca; Weidmüller Türkiye, Kafkaslar ve Orta Asya Genel Müdürü Birol Atay, MCS Group Genel Müdürü Adem Kayar ve İTÜ Girişimcilik 16. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Tarık İnce yer alacak.

Akademi Destek Grubu üyeleri olarak Feyza Vayni Özdağ ve Gülay Tüvür de oluşuma katkıda sağlayacak isimler arasında bulunuyor.

“YAKINDA FİZİKSEL ORTAMDA BİR ARAYA GELMEYİ PLANLIYORUZ”

Akademiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dr. Halıcı, “Dijitalleşme neticesinde insanlar teknolojiye direnç gösteriyorlar ve bu da geleceği şekillendirmemizi engelliyor. Teknolojiden korkulmaması, endişe duyulmaması, teknolojinin insanlığın yararına olduğunu, dijital dönüşüm-insan iş birliğinin sağlanması gerektiği gibi hususları göz önüne alarak Toplum 5.0 Akademi ismiyle bir akademi kurduk.” ifadelerini kullandı.

“Dijital dönüşüme entegrasyon için herkesi Toplum 5.0 Akademi’ye bekliyoruz” diyen Dr. Halıcı, halihazırda dijital platformlarda aktif olan Akademinin yakında zamanda fiziksel ortamda da katılımcılarla bir araya geleceğini söyledi.