Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Google, Türkiye'deki küçük işletmelerin dijitalleşmesi amacıyla oluşturulan platformu kullanıma sunduğunu duyurdu.

SATIŞ YAPMALARINA DESTEK OLACAK

TOBB tarafından yapılan açıklamada, iki kurumun iş birliğiyle hazırladıkları "Küçük İşletmeler İçin Google" adlı plaftorm, söz konusu işletmelerin dijital dünyada varlık oluşturmasına ve müşterilere farklı çevrim içi kanallar üzerinden satış yapmalarına destek vereceği bildirildi.

Pandemi sürecinde daha da ön plana çıkan dijital ekonomi gerçeğine küçük işletmelerin uyum sağlaması ve bu alanda güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan platform, gerekli ürün ve çözüm önerilerini tek bir noktada adım adım açıklıyor.

ARAÇ VE EĞİTİMLER ÜCRETSİZ OLARAK SUNULUYOR

Platform, işletmelerin çevrim içi ortamda ihtiyaç duydukları ürün, araç ve eğitimleri ücretsiz sağlıyor. 

İşletmelere özel bir plan da sunan platformda, bu plan çerçevesinde Google Benim İşletmem, YouTube, Google Ads, G Suite, Google Analytics, Grow My Store, Google Domains, Test My Site ve Market Finder gibi ürünlerin ilk kez veya daha etkin şekilde kullanılmasına yönelik olarak tavsiyerler de bulunuyor.

"İŞLERİNİ DİJİTALE TAŞIMALARI İÇİN FIRSAT SUNUYOR"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, küçük işletmeleri dijitale taşımak için onlara rehberlik edecek, Google'ın dijital dönüşüm araçlarının bir arada toplandığı platform sayesinde işletmelerin söz konusu dünyada daha görünür hale geleceğini ve süreçlerini daha kolaylaşacağına inandığını dile getirdi.

Platformda hem gelişim gösteren hem de henüz yolun başında olanlar ya da başlamamış olanlar için birçok çözüm olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu, "Eğer fiziki olarak bir işiniz varsa, bir kopyasının dijitalde olması gerekiyor. Google ile gerçekleştirdiğimiz bu proje küçük işletmelerin işlerini dijitale taşımaları için bir fırsat. Küçük işletmelerin işine yarayacak birçok çözüm tek bir çatı altında yer alıyor. Bu kapsamda tüm KOBİ'leri bu projeden faydalanmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"BÜYÜMEK VE REKABET EDEBİLMEK İÇİN ŞART"

Google Türkiye Ülke Direktörü Mehmet Keteloğlu ise, KOBİ'lerin işlerini online ortama taşımak adına aşama aşama yol gösterecek pratik bir kılavuza gereksinim olduğunu ve platformun bu kapsamda önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ve yolculuklarını kolaylaştıracağını ifade etti.

Dijital dünyada tam manasıyla bulunmanın yanı sıra aramalarda müşterilerin karşısına çıkabilmenin işletmeler açısından kilit öneme sahip olduğuna vurgu yapan Keteloğlu, yeni normalde büyümenin ve rekabetçiliğin yolunun bu dünyaya yönelmekten geçtiğini ve Google Türkiye olarak işletmeleri desteklemekte kararlı olduklarını söyledi. (AA)