TKG Otomotiv Grubu Şirketleri, NTT DATA Business Solutions Türkiye iş birliğiyle dijitalleşme yolunda önemli bir adım atarak "RISE with SAP" projesini hayata geçiriyor. 

İŞ SÜREÇLERİ SAP S/4HANA CLOUD ALTYAPISINDA YÖNETİLECEK

NTT DATA Business Solutions Türkiye ile dijitalleşme çalışmalarını ivmeleyen TKG Otomotiv Grubu, proje kapsamında SAP S/4HANA® Cloud implementasyonu gerçekleştiriyor. Bu projede SAP S/4HANA RISE ürününün kurulumuyla Grup çatısı altındaki tüm firmaların iş süreçlerinin yeni ERP yapısına göre yeniden tasarlanması hedefleniyor. 

Böylece Grubun üretimden satışa, satın almadan finansa kritik iş süreçleri SAP S/4HANA Cloud altyapısında yönetilecek. 

PROJELERİYLE OTOMOTİV SEKTÖRÜNE REHBERLİK EDİYOR

TKG, yaklaşık 10 yıldır NTT DATA Business Solutions Türkiye ile dijitalleşme süreçlerinde iş birliği gerçekleştiriyor. Daha evvel SAP’nin ERP, BPC ve Success Factors çözümlerini hayata geçirmişti. 

Özellikle son 10 yılda iş süreçlerinin dijital dönüşüme entegrasyonu noktasında kilit öneme sahip çalışmalar yapan Grup, uygulamaya aldığı projeleriyle sektöründe öncü bir rol üstleniyor.

"ORTAK PROJEMİZ, ÜLKEMİZE ÖNEMLİ BİR DEĞER KATACAK"

Söz konusu iş birliğine dair açıklamalar yapan NTT DATA Business Solutions Türkiye CEO’su Dr. Bahri Danış, şirketlerinin çeşitli sektörlerde birçok başarılı proje gerçekleştirdiğini, en iyi bildikleri sektörlerden biri olan otomotiv sektöründe de TKG'nin dijitalleşme yolculuğunda ortaklaşa çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. 

Danış, stratejik iş ortaklıkları doğrultusunda projenin Türkiye'ye önemli bir değer katacağına yürekten inandıklarını söyledi.

"SİSTEME GEÇEN İLKLERDEN BİRİ OLMAK GURUR VERİCİ"

TKG Otomotiv Grubu CEO’su Tayyar Katrancı ise, Grup olarak sektörde 45 yıllık tecrübelerinin bulunduğunu, güçlü ve rekabetçi yapılarının yanında inovatif ve hızlı karar alıp aksiyona geçebilen bir grup olduklarının altını çizdi.

AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER? AKILLI FABRİKA UYGULAMALARI İLE ENERJİ MALİYETLERİ NASIL DÜŞER?

Küresel oyuncu olarak globalde tasarımcı ve geliştiren kimlikleriyle öne çıkmayı hedeflediklerini, bu sebeple katma değerli üretime odaklandıklarını ifade eden Katrancı, otomotiv endüstrisindeki katma değerli ve hatasız üretim, verimlilik, esneklik, kalite, hız gibi kavramların tercihten ziyade zorunluluk haline geldiğini dile getirdi.

Bu ihtiyaç ve talepler doğrultusunda dijital ve akıllı süreçlere yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Katrancı, "SAP ve NTT DATA Business Solutions gibi alanında uzman ve deneyimli iş ortaklarımızın rehberliğinde, iş süreçlerini bulut ortamında uçtan uca dönüştürme olanağı sağlayan RISE with SAP ile S/4HANA Cloud teknolojisine geçiş yapıyoruz. Sektörde bu sisteme geçen ilk şirketlerden biri olmak da ayrıca bizi gururlandırıyor." ifadelerini kullandı. 

RISE with SAP NEDİR, NE İŞE YARAR?

Yapay zeka, makina eğitimi ve gelişmiş analitik dahil olmak üzere yerleşik akıllı teknolojilere sahip eksiksiz bir ERP sistemi olan SAP S/4HANA Cloud; firmaların yeni iş modellerini benimsemesine, iş değişimini hızla yönetmesine, iç ve dış kaynakları düzenlemesine ve yapay zekanın tahmin gücünden faydalanmasına destek veriyor.

RISE with SAP ise her iş ihtiyacı için Bulut ERP, sektördeki sonraki uygulamalar ve genişletilebilirlik, analitik ve iş süreci zekası, SAP ve iş ortaklarından sonuca dayalı hizmetler sunuyor. RISE çözümü; bütünsel hizmet düzeyi anlaşmasından (SLA), bulut operasyonlarından ve teknik destekten SAP sorumlu olmak üzere, her sektördeki, herhangi bir coğrafyada, herhangi bir düzenleyici gereksinim için iş ihtiyaçlarını desteklemek üzere dizayn edildi.