Thread In Motion (TIM) tarafından geliştirilerek pazara sunulan akıllı eldiven Glogi, zaman ve maliyetten yüzde 50 verimlilik sağlıyor.

LOJİSTİK SÜREÇLERE VE DEPOLARA YÖNELİK GELİŞTİRİLDİ

Endüstriyel giyilebilir teknolojiler ve entegre yazılımlarını geliştiren firmanın duyurduğu ürün, otomotiv sanayinin yanı sıra tüm sektörlerin lojistik süreçlerine, bilhassa depo, mal giriş-çıkış, mal sayım, toplama ve ayrıştırma gibi operasyonlara hizmet etmek amacıyla geliştirildi.

Thread in Motion Kurucu Ortağı ve CEO’su Kadir Demircioğlu, ürünün gelişim süreciyle ilgili bilgiler paylaşarak temel amaçlarının her endüstride operasyonel süreçleri insanın hata payını azaltıp, izlenebilirliği artırarak hızlandırmak olarak özetledi.

Faaliyetlerine başladıkları ilk günden bu yana geliştirdikleri akıllı eldivenler ile bilhassa insanın aktif olarak görev aldığı lojistik ve üretim süreçlerinde giyilebilir teknolojinin gücünü kullanarak hata yapılmasını engellemeyi ve verimliliklerini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Demircioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ÇALIŞANLARIN HATASIZ İŞLEM GERÇEKLEŞTİRMESİNİ SAĞLIYOR"

"Glogi de bu bakış açısıyla ortaya çıktı. Otomotiv sektöründe global birçok marka ile birlikte başarılı işlere imza atmamızın ardından, yükselen ve büyüyen bir sektör olan lojistik alanında süreçleri daha hızlı ve verimli hale getirmek üzere çalışma gerçekleştirmeye başladık. Üzerinde barındırdığı kamera ve barkod okuyucu ile ürünleri ve lokasyonları tanırken, haptik feedback mekanizmaları ile çalışanların hatasız işlem gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Eller serbest bir şekilde, depo yönetim ve izleme sistemleri ile entegre çalışan eldiven, yüzde 50’nin üzerinde operasyonu hızlandırıyor. Ayrıca,onunla entegre çalışan data analiz platformumuz, öngörümsel tahminleme metodu ve algoritmalarımız sayesinde süreçlerin daha sağlıklı ve sorunsuz ilerlemesi adına karar verici mekanizmalara yol gösteriyor. Bu sayede müşteri portföyümüz otomotiv ve lojistik olarak genişledi."

"BÜYÜK VERİ ŞİRKETİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ"

Demircioğlu ayrıca, “Akıllı eldivenlerimiz operasyonel dataları depolarken, geliştirdiğimiz yazılım platformu bu dataları analiz ederek ilgili tüm süreçlerin optimizasyonuna olanak sağlıyor. Şirket olarak vizyonumuz da bu farklı alanlardaki data akışlarını kullanarak, bir büyük veri (Big Data) şirketi konumuna gelmek" diyerek sözlerini tamamladı.

TOPLAMA VE BARKOD OKUMADA 4 SANİYE KAZANDIRIYOR

Kurumların mevcut sistemlerine entegre olarak çalışan, iş süreçlerini daha ergonomik, daha hızlı ve az hata oranı ile takip edilebilir hale getiren eldiven, eller serbest çalışabilmesi sayesinde, her toplama veya barkod okuma operasyonunda minimum 4 saniyeye kadar kazanç sağlıyor.

El terminalinin 10’da biri ağırlığı ve esnekliği ile personelin çok daha verimli çalışabilmesine olanak tanıyor.

SABANCI YATIRIM YAPTI, 100 MİLYON TL DEĞERLEMEYİ GEÇTİ

Sabancı Holding Kurumsal Girişim Sermayesi Sabancı CVC’nin yatırımı ile birlikte güçlenip 100 milyon TL değerlemeyi geçen TIM, başta Almanya ve İngiltere olmak üzere 8 farklı ülkeye geliştirdikleri akıllı ürünleri ihraç ediyor.