Temizlik kağıdı üreticisi Lila Group firmasının dördüncü hattını Valmet tarafından tedarik edeceği bildirildi. Firma, eksiksiz bir Valmet Advantage DCT 200 temizlik kağıdı üretim hattının yani TM4 (Temizlik Kağıdı Hattı 4)'ün tedarikini sağlayacak.

2021 YILI İÇİNDE YAPILACAK

Hamur hazırlama, bobin sarma makinası ile yüksek verimlilik ve düşük enerji tüketimi sağlayacak olan kapsamlı bir otomasyon paketi de dahil olmak üzere son teknoloji seçeneklerle donatılacak üretim hattı kurulumunun 2021 yılı içinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Valmet EMEA Satış Direktörü Björn Magnus, "Yıllardır Türkiye temizlik kağıdı pazarının hızlı gelişimini izliyor ve bu yolculuğun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Lila Kağıt, başından beri en son teknolojilere yatırım yapıyor ve dördüncü kez güvenilir Advantage DCT teknolojisinin kurulumuna karar verdi." şeklinde konuştu.

70 BİN TON EK KAPASİTE SAĞLAYACAK

Son teknoloji ürünü TM4, 70 bin ton ek kapasite sağlayacak makinanın, 5,6 metre genişliğe ve 2 bin 200 metre/dakika tasarım hızına sahip olacağı kaydedildi.

Kurulacak üretim hattının devreye alma ve eğitim işlemleri de teslimatın bir parçası olacak. 

Firma daha önce Lila Group’a üç Advantage DCT 200 temizlik kağıdı üretim hattı daha tedarik etmişti. Bu kapsamda TM1 2007'de, TM2 2012'de, TM3 ise 2020 yılında üretime başlamıştı.