Donanım, yazılım ve yapay zeka modellerini kendi geliştirebilen ve bu kabiliyetleriyle ortada sorun bırakmayacak çözümü müşterisine sunan bir Ar-Ge firması konumundaki TeknoTAM Teknoloji, Zirve'de; geliştirdiği endüstriye özel yapay zeka kameraları, üç boyutlu ölçüm yapabilen cihazları, UPS- Güç kartları, iş güvenliği kapsamında güvenlik sistemlerine özel tak-çalıştır yapay zeka sistemleri, bugüne kadar endüstriden gelen talepler üzerine geliştirilen operatör kontrolü + yönlendirmesi ve görsel kontrol yapay zeka çalışmalarından örnekleri sunacak.

TeknoTAM Teknoloji Genel Müdürü Ali Adil Ünlükal, “Endüstri 4.0 kapsamında vermek istediğimiz mesaj; müşteriye özel geliştirmenin net sonuç verip sorunu unutturan bir çözüm yolu olduğu ve bu geliştirmeyi yapabilecek firmanın donanım, yazılım ve yapay zeka geliştirme noktasında uzman bir firma olması gerektiği.” şeklinde konuştu. 

“ENDÜSTRİYE ÖZEL KENDİ YAPAY ZEKA KAMERAMIZI GELİŞTİRDİK”

Tüm endüstriyel ihtiyaçlara yönelik donanım, yazılım ve yapay zeka modellerini kendi geliştirebilen, bu kabiliyetleriyle ortada sorun bırakmayacak çözümü müşterisine sunan şirketlerinin, aynı zamanda ihtiyaç olan donanımları kendisi tasarlayabildiği için de yabancı markalara göre maliyetlerde gözle görülür düşüş sağladığını aktaran Ali Adil Ünlükal, “Bize sorunlarıyla gelen müşterilerimize donanım, yazılım ve yapay zeka kapsamında çözüm geliştirirken, aynı anda tecrübe ve teknolojik altyapımızda büyük gelişme yaşadık. Bu sayede müşterilerimize daha pratik çözümlerle hizmet sunabiliyoruz. Örneğin endüstriye özel kendi yapay zeka kameramızı geliştirdik. Bu kapsamda yapay zeka modellerimiz ve yazılımlarımız bu kamerayla endüstride kendine yer edindi.” dedi.

“Endüstri paydaşlarının en çok üzerinde durdukları nokta ‘Akıllı Kamera’ adı altında satılan birçok kameranın karar verirken ışık ortamından, kirden veya çalışmasını etkilemeyecek küçük görsel farklılıklardan etkilenmesi sonucu atıl duruma düşmesinden duydukları sıkıntı” diyen Ünlükal, “TeknoTAM Teknoloji soruna özel geliştirdiği yapay zeka modelleri şartların ürünün çalışmasını etkilemeyecek bir değişiklik olduğunu algılayabilmesi sayesinde bu tür handikaplar yaşanmıyor.” dedi. 

“TeknoTAM TEKNOLOJİ ADINA BİR MİLAT OLACAK”

Zirve’ye gelen ziyaretçilerin TeknoTAM Teknoloji’nin yerli çözümlerini inceleme fırsatı bulacaklarını aktaran Ünlükal, “Ziyaretçiler, içinde bulundukları sorunları bize iletecek ve bu konuda bedelsiz Poc çalışması ile sorunların çözümleri noktasında ikna olan potansiyel müşterilerimizle karşılıklı güvene dayalı uzun soluklu iş ilişkilerimizin başlaması adına Zirve’nin bizim için” bir milat olacağına inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.