Teknopark İstanbulİSTKA desteğiyle siber güvenlik dikeyinde erken aşama girişim ve girişimcilerine destek verecek. 

BAŞVURU SÜRESİ 31 ARALIK'A KADAR UZATILDI

MÜSİAD'ın "Vizyoner 2021: Fark Et" etkinliğindeki Teknopark İstanbul standında açıklamada bulunan Genel Müdür Bilal Topçu, "Siber Güvenlik Hızlandırma ve Kuluçka Programı: Cybercube" için müracaat süresinin 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatıldığını ifade etti. 

Türkiye’nin ulusal güvenliği için en hassas konulardan birinin siber güvenlik olduğuna dikkat çeken Topçu, "Ülkemizin siber alandaki yetenekli beyinlerinin kaybolmasını veya başka ülkelere girmelerini istemiyoruz. O yüzden hem Türkiye’nin milli güvenliği, hem de global güvenlik açısından kritik olan ‘Siber Güvenlik’ alanında yerli ürünler çıkarmaya devam etmekteyiz." dedi.

"SSB BAŞKANLIĞI İŞ BİRLİĞİNDE YÜRÜTÜLECEK"

Cybercube programının, siber güvenlik odağında proje fikrini doğrulamış girişimcilerin çıkarma aşamasında oldukları ürünlerini doğrulama ve satışa hazır getirme amacı ile; eğitim, mentorluk, danışmanlık, bilişim laboratuvarı sunucu odası, bulut veri depolama gibi benzersiz destekler sunacağını belirten Topçu, “6 ay boyunca sürecek programda girişimciler için ‘demo day’ etkinliği de yer alacak. Savunma Sanayi Başkanlığı ve Siber Güvenlik Kümelenmesi iş birliğinde yürütülecek. Cybercube programı 3 dönem boyunca desteklenecek. Performans değerlendirme kriterleri yüksek girişimlere 6 ay ek süre olanağı verilebilecek.” dedi.

ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK

Topçu, Teknopark İstanbul ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi işbirliğinde siber güvenlik ekosisteminin kuvvetli oyuncularıyla beraber oluşturulan Cybercube’ün, dijital dönüşümün yanı sıra getirdiği siber tehditlere karşın yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artmasına ve siber saldırıların azalmasına katkı sağlayacağına da vurgu yaptı.

ÖDÜLLERİNİ BAKAN VARANK'TAN ALDILAR

MÜSİAD Vİzyoner 2021 Zirvesi’nde düzenlenen ödül töreninde, Teknopark İstanbul'un Kuluçka Merkezi Cube Incubation’da faaliyet uürüten şirketler arasında yer alan ‘İstanbul Çekirdek’e de ödül verildi.

Geçtiğimiz yıl kurulduktan sonra Teknopark İstanbul Cube Incubation’a kabul edilen "İstanbul Çekirdek" işletmesinin Kurucu Ortakları Emin Yücel ve Faddale Demir’e ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın elinden aldı. Firmanın genç ortakları, inovatif ürünleriyle Almanya ve Katar gibi ülkelerde global şirketlerlerle gerçekleştirdikleri ticari anlaşmalarla 20 bin TL’lik ödül almayı başaran üç şirketten biri oldu.

Söz konusu firmalara; Kuluçka Merkezi kullanım imkanı, 7/24 paylaşımlı çalışma alanları, finansal hukuk ve fikri haklar danışmanlığı, mentorluk, satış ve tasarım desteği, sunucu odası, siber güvenlik laboratuvarı, iş geliştirme ve yönetim uygulamalar, iş birliği ve yatırımcı görüşmeleri, demo gününe katıl sağlama imkanı gibi birçok destek verileceği bildirildi.