Teknopark İstanbul bünyesinde yer alan kuluçka merkezi Cube Incubation'da girişimci, yatırımcı ve firmaları buluşturan "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinin dördüncüsü gerçekleştirildi. Bu yılki etkinliğin teması yapay zeka odaklı girişimler oldu. 

8 START-UP SUNUMLAR YAPTI, B2B GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AlbarakaTech Global, Arçelik, Migros, TUSAŞ ve Vakıf Katılım gibi firmaların, 212, APY Ventures, Eksim Ventures, Fongogo ve Startes Hub gibi yatırım gruplarının katılım gösterdiği etkinlikte, 8 yapay zeka odaklı derin teknoloji girişimi proje ve ürünlerini içeren sunumlar gerçekleştirdi.

Etkinlik sonrasında yetkililer ve girişimciler, B2B alanlarında birebir görüşme imkanı buldu.

KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM KASTAMONU ENTEGRE'NİN 5 ANA STRATEJİSİNDEN BİRİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM

"YATIRIM ALMANIN YÖNTEMLERİNDEN BİRİ KULUÇKA MERKEZLERİNDE YER ALMAK"

Söz konusu etkinlik hakkında konuşan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, günümüzde girişimler için büyüme ve başarıya giden yolda yatırım almanın en iyi yöntemlerinden birinin kuluçka merkezlerinde yer almak olduğunu ifade etti.

Topçu, kuluçka merkezleri Cube Incubation aracılığıyla girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerine destek vermenin yanı sıra sermaye desteği bulmaları için yatırım grupları ve şirketler ile girişimcileri bir araya getirdiklerini söyledi.

ETKİNLİKTE HANGİ GİRİŞİMLER, NELER SUNDU?

4. "Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma" etkinliğinde, yatırımcılara proje ve ürünlerini anlatan start-uplar ile geliştirdikleri projeler ve ürünler ise şu şekilde:

  • Artelligent: Farklı endüstrilere yönelik olarak görsel tasarım üreten yapay zeka yazılımları geliştiriyor.
  • Arventek: İnşaat sektöründe, insan gücü ile yürütülen iş süreçlerini, insansız hava araçları ve yapay zeka kullanarak ileri teknolojiye taşıyor.
  • Lugath: Yüksek hacim ve sıklıkla çeviri ihtiyacı olan data platformlarına ya da uluslararası üretici firmalara bilinen en iyi makina çevirisi deneyimini sunan proaktif bir çeviri platformu sunuyor.
  • Jetlink: Yapay zeka destekli kurumsal asistan geliştiriyor.
  • Nevitech: Klassifier ürünüyle müşterilerine gelişmiş ve karmaşık yapay zeka modellerini hiç kod yazmadan, sadece birkaç tıkla gerçekleştirebilmeye olanak tanıyor.
  • Ottobo: E-ticaret lojistiğinin sipariş toplama süreçlerini sadeleştirip, maliyetleri azaltan bir robot geliştiriyor.
  • Textinsight: Pek çok sektöre verimlilik ve performans analizi, görsel ve boyutsal kalite kontrol, var-yok analizi, güvenli-tehlikeli alan kontrolü gibi konularda çözümler üretiyor.
  • Tuvis: Yapay zeka ile anomali tespiti odaklı servisler üzerine çalışmalar yapıyor.