Teknopark İstanbul, tüm dünyanın kritik öneme sahip ulusal güvenlik gündemlerinin başında gelen “siber güvenlik” alanında faaliyet gösteren girişimcilerin projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede, Teknopark İstanbul’un Kuluçka Merkezi’ne geçtiğimiz sene 900'den fazla girişimci başvuruda bulunurken, 72 girişimci de sunulan hizmet ve desteklerden yararlanma imkanına sahip oldu.

Tecrübesini bu kez de İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) ile birlikte siber güvenlik konusunda erken aşama girişimcilerine verdiği destek için kullanacak olan kurum, söz konusu alandaki girişimlere  özelleştirilmiş altyapı ve hızlandırma programı ile destek verecek.

ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK ATLAS COPCO AKILLI FABRİKA DÖNÜŞÜMÜNÜ HIZLANDIRACAK

"CYBERCUBE İLE GİRİŞİMCİLERE BENZERSİZ DESTEKLER SUNACAĞIZ"

Konu hakkında bilgiler veren Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Cybercube programının siber güvenlik odağında proje fikrini doğrulamış girişimcilerin ürünlerini satışa hazır hale getirmeleri için eğitim, mentorluk, danışmanlık, bilişim laboratuvarı sunucu odası, bulut veri depolama gibi benzersiz destekler sunacağını ifade etti.

Topçu, “6 ay boyunca sürecek programda girişimciler için ‘demo day’ etkinliği de yer alacak. Savunma Sanayii Başkanlığı, Dijital Dönüşüm Ofisi, Siber Güvenlik Kümelenmesi, Havelsan, Boğaziçi Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstinye Üniversitesi ve SabancıDx iş birliğinde yürütülecek olan program 3 dönem boyunca desteklenecek. Performans değerlendirme kriterleri yüksek girişimlere 6 ay ek süre imkanı verilebilecek.” dedi.

"SİBER SALDIRILARIN AZALMASINA KATKI SAĞLAYACAK"

Topçu, Teknopark İstanbul ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi ortaklığında siber güvenlik ekosisteminin güçlü oyuncularıyla birlikte oluşturulan programın, dijital dönüşümün beraberinde getirdiği siber tehditlere karşın yenilikçi siber güvenlik girişimlerin artmasına ve siber saldırıların azalmasına katkı sağlayacağının altını çizdi.

NE TÜR DESTEKLER SAĞLANACAK?

  • Kuluçka merkezi kullanım imkanı, 
  • 7/24 paylaşımlı çalışma alanları, 
  • Ortak çalışma alanı ve sabit masa, siber güvenlik laboratuvarı, sunucu odası, 
  • Birebir danışmanlık, mentorluk, satış ve tasarım desteği, finansal hukuk ve fikri haklar danışmanlığı, iş geliştirme ve yönetim uygulamaları, 
  • Bulut veri depolama, sunum hazırlama, yatırım öncesi one pager (tek sayfalık web sitesi) hazırlama, 
  • Yatırımcı görüşmeleri, iş birliği görüşmeleri, demo gününe katılım sağlama imkanı.