CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, CLPA’nın en yeni teknolojisi olarak bu noktada devreye giren CC-Link IE TSN’nin Zaman Duyarlı Ağ teknolojisinden yararlanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıktığını söyledi.

Akıllı fabrikalarda robotlar dahil üretim hattındaki tüm makina ve sistemlerin birbiriyle çok hızlı bir şekilde haberleşmesi gerektiğini dile getiren CLPA Türkiye Müdürü Tolga Bizel, küresel pazarlarda rekabet edebilmek için fabrikaların hızla değişen ve kişiselleşen ihtiyaçları en hızlı ve verimli şekilde karşılayabilecek üretim bantlarını kurması gerekliliğine vurgu yaptı. 

“ENDÜSTRİYEL HABERLEŞME SİSTEMLERİNDEN 10 KAT DAHA HIZLI”

İletişim hızının yanı sıra veri güvenliğinin de önemine değinen Bizel, makinaların birbiriyle iletişim kurabildiği akıllı fabrikalarda, iletişim verilerinin güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerektiğini belirterek, “Dijital fabrikalarda pek çok verinin çok sayıda cihaz tarafından gerçek zamanlı oluşturularak süreçlerin şeffaf bir şekilde görüntülenmesini sağlamak üzere paylaşılıyor. Bu sürecin başarısında ise bant genişliği büyük önem taşıyor. CLPA’nın en yeni teknolojisi olan ve bu aşamada devreye giren CC-Link IE TSN, Zaman Duyarlı Ağ (TSN-Time Sensitive Network) teknolojisinden faydalanan dünyanın ilk endüstriyel açık ağı olarak öne çıkıyor. Saniyede 100 megabit ile haberleşebilen endüstriyel haberleşme sistemlerinden 10 kata kadar daha hızlı olan yeni nesil teknoloji sayesinde, Sanayi 4.0’ın gereklerini yerine getirmek büyük ölçüde kolaylaşıyor ve sanayicilerin rekabet gücü artıyor. Söz konusu teknoloji, işletmelerin süreçlerinin iyileştirilmesine ve rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunuyor.” dedi. 

“GERÇEK ZAMANLI DİJİTAL İKİZ OLUŞTURUYOR”

Bizel, söz konusu teknolojinin farklı teknolojilerle birlikte kullanıldığında, fiziksel ve sanal makinaların performansına ilişkin yüksek kalitede gerçek bilgilerin aktarılması için verimli ve güvenilir bir ağ görevi gördüğünü, son derece doğru ve duyarlı bir gerçek zamanlı dijital ikiz oluşturmaya olanak sağladığını söyledi.

CLPA TÜRKİYE TEMSİLCİLİĞİ SANAYİCİLERE DESTEĞE HAZIR

CLPA üyelerinin bedelsiz olarak CC-Link ile ilgili en güncel teknolojik bilgilere ulaşabildiğini hatırlatana Bizel, başta Asya’ya açılmak ya da bu pazardaki işlerini büyütmek isteyenler olmak üzere Sanayi 4.0’a uyumlu dünya standartlarında akıllı üretime adım atmayı hedefleyen şirketlerin CLPA Türkiye temsilciliği ile iletişime geçebileceğini söyleyerek sözlerini noktaladı.