B&R, otomasyon sistemini bir Hypervisor yardımı ile genişletiyor. Bu yazılım sayesinde Windows veya Linux B&R'ın gerçek zamanlı işletim sistemi ile paralel olarak çalışabiliyor. Örneğin, kontrol ve HMI içeren PC'ler tek bir cihazda birleştirilebilir. Hypervisor aynı zamanda bir endüstriyel PC'nin bir Edge-Controller olarak da kullanılmasını sağlıyor. Edge-Controller bir kontrolcü hizmeti görüyor ve OPC UA aracılığı ile işlenmiş verileri paralel olarak Cloud‘daki üst düzey sistemlere iletiyor. 

SANAL AĞ

Hypervisor, uygulamaların işletim sistemleri arasındaki verilerin haberleşmesine imkan sağlayan bir sanal ağ bağlantısı sunmaktadır. Klasik bir Ethernet bağlantısına benzer şekilde standart ağ protokolleri kullanılır. Bir kablo yerine iki işletim sisteminden de bağımsız olan bir hafıza alanı bulunmaktadır.

MAKSİMUM ESNEKLİK

Kullanıcı, B&R'ın otomasyon yazılımı Automation Studio aracılığıyla Hypervisor’ın konfigürasyonunu yapabilir ve kullanılacak olan donanım kaynaklarını belirleyebilir. Sistem konfigürasyonları birbirinden bağımsız olarak belirlenmektedir. Böylece ilgili işletim sistemine kaynakların ayrılmasında esneklik sağlanmış olur. Mevcut paralel çözümleri Windows sürümlerine spesifik olarak uyarlanmış durumdayken, B&R Hypervisor, kullanılan işletim sisteminden tamamen bağımsızdır. Avusturya'da genel merkezi ve tüm dünyada ofisleri bulunan yenilikçi bir otomasyon şirketi B&R, 6 Temmuz 2017 tarihinden bu yana, ABB Group bünyesinde bir iş birimi olarak faaliyet sürdürüyor. B&R, gelişmiş mühendislik bilgisini modern teknoloji ile harmanlıyor. Marka, makina ve fabrika otomasyonu, tahrik ve kontrol teknolojisi, görselleştirme ve entegre emniyet teknolojisinde çeşitli sektörlerden müşterilerine bütünsel çözümler sunuyor. Endüstriyel loT ile OPC UA, POWERLINK ve openSAFETY gibi iletişim standartlarının yanı sıra Automation Studio yazılım geliştirme ortamının da sayesinde B&R geleceğin otomasyon mühendisliğini yeniden tanımlıyor.